ina12 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 3 szklanki mąki - przesiać 1 kostka margaryny 2 jajka szklanka cukru szklanka mleka 3 łyżeczki sody 1 op. przypraw do pierników -20g. 2 łyżki kakao - przesiać 1 słoik powideł śliwkowych Mąkę, przyprawę do pierników, kakao i sodę razem wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem dodając po jednym jajku ucierając dalej. Następnie ucierając dodawać stopniowo sypkie składniki, dolewać stopniowo mleko i stopniowo dodając powidła dobrze stale ucierając. Następnie wyłożyć na blachę i upiec. Po upieczeniu według własnego uznania udekorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelakornelia Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 można dodać bakalii do piernika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Halinko powideł to słoik taki od dżemu :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Kasiu dokładnie taki sam w którym znajduje się dżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Dzięki Halinko > jak wypróbuję dam znać :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Kasiu sprawdziłam dzisiaj w sklepie ile dodałam, 290g. powideł. Daj znać jak kiedyś wypróbujesz, nie będziesz zawiedzona, jest smaczny i puszysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Halinko właśnie coś takiego szukam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.