Skocz do zawartości
ManiekStryj

Cebulka Prażona

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis #1

Witajcie Chciałem podzielić się moim wymysłem kulinarnym Kręciłem motałem szukałem sprawdzałem aż doszedłem jak zrobić dobrą domową cebulkę prażoną do Hod-Doga

A więc do dzieła :mrgreen:


Potrzebujemy:

2-3 Cebule
2 łyżki mąki tortowej
sól
pieprz
Oregano
Sól czosnkowa
Curry
Olej
*Trochę czasu i chęci

Etapy działania:
1.Kroimy Cebule na drobne Kawałki
2.Wsypujemy do miski 2 łyżki mąki tortowej
3.Pokrojoną Cebulkę wsypujemy do miski z mąką tortową
4.Następnie dodajemy przyprawy.(Oregano, sól czosnkowa, Curry, sól, pieprz)(według swojego uznania)
5.Mieszamy całość aby była dobrze zmieszana po czym odstawiamy na 5-10 min
6.Po odczekaniu wykładamy Cebulkę wymieszaną na rozgrzany olej
7.Złota Zasada:
-Bardzo Niski płomień(jest podstawą inaczej Cebulka wam się spali na czarno)
-Mieszamy co 30 s

Chcę również poinformować iż Cebulkę możemy nawet do 30 min smażyć ale zapewniam efekt będzie wspaniały i za pewne dobry zależy kto lubi takei specyfiki

Podaję wam również Link na mój osobiście nagrany Filmik z tym udziałem krok po kroku
Ale ostrzegam Filmik nagrywany był gdy byłem początkujący i dopiero wchodziłem w te progi Kuchni więc nie zwracajcie uwagi np: że mieszam nożem po prostu było mi wygodniej ale jak to mówią nie ważne czym i jak ważne jak smakuje

Chciałbym również powiedzieć że był to początek i moje pierwsze dziełko które powtarzałem 6 razy bo mi nie wychodziło aż w końcu doszedłem do Sukcesu

Link do Filmiku:

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic...lke-do-hot-doga

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ile ja razy próbowałam uzyskać taką cebulke.Bardzo dziękuje za przepis wypróbuje napewno.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ile ja razy próbowałam uzyskać taką cebulke.Bardzo dziękuje za przepis wypróbuje napewno.

Sekretem tego wszystkiego jest robienie tego na małym ogniu ;]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja zawsze dodaje pieprz, sól i gałkę muszkatołową, ale wypróbuję Twój przepis. Dziękuję za zainspirowanie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.