Przepis #1 Witajcie Chciałem podzielić się moim wymysłem kulinarnym Kręciłem motałem szukałem sprawdzałem aż doszedłem jak zrobić dobrą domową cebulkę prażoną do Hod-Doga
A więc do dzieła :mrgreen: Potrzebujemy:
2-3 Cebule
2 łyżki mąki tortowej
sól
pieprz
Oregano
Sól czosnkowa
Curry
Olej
*Trochę czasu i chęci Etapy działania:
1.Kroimy Cebule na drobne Kawałki
2.Wsypujemy do miski 2 łyżki mąki tortowej
3.Pokrojoną Cebulkę wsypujemy do miski z mąką tortową
4.Następnie dodajemy przyprawy.(Oregano, sól czosnkowa, Curry, sól, pieprz)(według swojego uznania)
5.Mieszamy całość aby była dobrze zmieszana po czym odstawiamy na 5-10 min
6.Po odczekaniu wykładamy Cebulkę wymieszaną na rozgrzany olej
7.Złota Zasada:
-Bardzo Niski płomień(jest podstawą inaczej Cebulka wam się spali na czarno)
-Mieszamy co 30 s
Chcę również poinformować iż Cebulkę możemy nawet do 30 min smażyć ale zapewniam efekt będzie wspaniały i za pewne dobry zależy kto lubi takei specyfiki
Podaję wam również Link na mój osobiście nagrany Filmik z tym udziałem krok po kroku
Ale ostrzegam Filmik nagrywany był gdy byłem początkujący i dopiero wchodziłem w te progi Kuchni więc nie zwracajcie uwagi np: że mieszam nożem po prostu było mi wygodniej ale jak to mówią nie ważne czym i jak ważne jak smakuje
Chciałbym również powiedzieć że był to początek i moje pierwsze dziełko które powtarzałem 6 razy bo mi nie wychodziło aż w końcu doszedłem do Sukcesu Link do Filmiku: