Skocz do zawartości

Kluski półfrancuskie


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Kluski półfrancuskie

40 dag mąki

6 łyżek masła

3 jajka

150 ml wody

sól do smaku

Masło utrzeć z jajkami, dodać przesianą mąkę, wodę i dokładnie zmiksować. Ciasto wyłożyć na deseczkę. Metalową łyżką kłaść podłużne kluski na osolony wrzątek, zanurzając za każdym razem łyżkę w wodzie. Gotować do wypłynięcia klusek na powierzchnię. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Podawać jako dodatek do zup np. szparagowej lub grzybowej lub jako samodzielne danie z zawiesistymi sosami, lub polane tartą bułką z masłem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.