ina12 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 " Słodki karnawał" 35 dag mąki 2 łyżki cukru pudru 5 dag masła 2 żółtka 2 jaja 2 łyżki gęstej śmietany 22% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia Do dekoracji: cukier puder Mąkę przesianą wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z masłem. Żółtka i całe jaja roztrzepać mikserem i utrzeć z cukrem pudrem, dodać śmietanę, wlać do mąki. Starannie zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 30min, a potem bardzo cienko rozwałkować i foremką lub szklanką wycinać półksiężyce. W rondlu rozgrzać olej, smażyć ciasteczka na złoty kolor, układać na papierowych ręcznikach, aby ociekły z tłuszczu. Gdy wystygną, posypać cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Widze bardzo fajny przepis na slodkosci karnawalowe. Na pewno wyprobuje w przedszkolu dla dzieci. Super perzepis Halinko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Halinka same karnawałowe pyszności robi ostatnio-apetyczne ciasteczka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Na zdjęciu są wszystkie półksiężyce z tych składników które podałam w przepisie. Wychodzi ich dosyć dużo. Mam w planie dodać jeszcze inny przepis, ale mam kłopot, nie ma w sprzedaży owocowej herbatki tureckiej. Halinko i Aniu pozdrawiam Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Brzmi interesująco może daj Halinko inną owocową herbatkę bo z turecką też się osobiście nie spotkałam-pozdrawia :) m cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Aniu z inną nie mogę zmieszać cukru pudru, turecka nadaje się bo jest miałka i ma odpowiedni kolor. Jak ciastka będą udane to posypię tylko cukrem pudrowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Bardzo fajny przepis, trzeba wypróbować :) Halinko pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Kingo dziękuję i wzajemnie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 A ja wypróbowałam w sobote ten przepis :? .....Smakowały wybornie ,zostały zjedzone na ciepło :) ...Polecam ,szybko i smacznie , w sam raz na ostatki :) .Halinko dziękuję za przepis ,mam nadzieję ,ze zajrzysz tu na forum :D -Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dorotko przepraszam za późną odpowiedź, składam szczere podziękowanie za wypróbowanie, polecenie, opinię, dodanie zdjęcia i wysoką ocenę. Pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.