Skocz do zawartości
Bahus

Zupa prowansalska

Rekomendowane odpowiedzi

Zupa prowansalska

30 dag fasolki szparagowej,

3 marchewki,

1 por,

1 średnia cebula,

3 średnie ziemniaki,

2 średnie pomidory,

4 ząbki czosnku,

3 łyżki oliwy z oliwek,

1 łyżka mąki,

1 łyżka posiekanej bazylii,

1,5 łyżki startego parmezanu,

1,5 l rosołu (może być z kostki),

2 liście laurowe,

sól i pieprz do smaku.

Fasolkę pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 1 cm kawałki. Pomidory sparzyć. Obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Obraną i umytą marchew i oczyszczony i umyty por pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek. Oprószyć mąką. Chwilę smażyć. Dodać pomidory. Dusić na wolnym ogniu ok. 5 min. Dodać parmezan i bazylię. Do garnka wrzucić fasolkę szparagową, marchewkę, ziemniaki i liście laurowe. Gotować ok 15 min. Dodać por i gotować do miękkości warzyw. Do zupy wlać zawartość patelni. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Zupę podawać bardzo gorącą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.