Skocz do zawartości

Fale Dunaja


Ewelina9033

Rekomendowane odpowiedzi

Fale dunaje Składniki: ciasto: 25dka margaryny 25dka cukru aniliowy 6 jajek 40 dka mąki 1,5dka proszku do pieczenia 2łyżki kakao 3 duże jabłka lub inne owoce Masa: 500 ml mleka 2 żółtka 15 dka masło 10 dka margaryny 22 dka cukru 6dka mąki 5dka mąki ziemniaczanej esencja waniliowa spirytus do samku wykonanie Ciasto: masło utrzyj z cukrem ciągle ucierając kolejno ubijaj po jednym jajku ,wsyp mąke z proszkiem do pieczenia i ucierając az do jednolitej masy.ciasto podziel na dwie cześci , do jednej wsyp kakao wymieszaj . Rozmaruj na blache najpierw jasną czesc a póżniej ciemne. posyp pokrojonymi w male czesci jablkami. piec 35 min w 180St. masa: z maki, zółtek i z małą czescia cukru zrobić zawiesine dobrze rozmieszać na gotujące mleko z cukrem wlać i gotowac do zgestnienia ciągle mieszając. ochłodzić budyń.margaryne , masło z esenscja napowietrzyc i dodawać porcjami zimny budyń ciagle napowietrzając do gotowego kremu dodac spirytus dp smaku i wymieszać. Z upieczonego ciasta wierz równomiernie posamruj kremem,polać polewa

post-8921-1265471748_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.