Skocz do zawartości

Roladki z indyka z estragonem


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Roladki z indyka z estragonem

0,5 kg filetu z indyka

3 łyżki oliwy

4 małe ogórki konserwowe

100 ml rosołu

50 ml białego wytrawnego wina

2 łyżeczki suszonego estragonu sól i pieprz do smaku

Mięso umyć, osuszyć i pokroic w plastry. Rozbić. Pokroić na kawałki (6 X 6 cm). Posolić popieprzyć i dodać estragon. Ogórki pokroić w słupki i kłaść po jednym na każdy kawałek indyka. Zwinąć i spiąć wykałaczką. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Roladki obsmażyć na złoty kolor, podlać rosołem wymieszanym z winem i dusić do miękkości (ok. 1/2 godz.) Powstały po duszeniu sos zagęścić mąką. Polać nim roladki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.