Skocz do zawartości

Roladki ze schabu z porami


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Roladki ze schabu z porami

50 dag schabu bez kości

8 plastrów surowej wędzonej szynki

4 pory (białe części)

100 ml jasnego piwa

3 łyżki oliwy z oliwek

sól, pieprz, sok z cytryny i przyprawa maggi do smaku

Mięso pokroić na osiem plastrów. Lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce na 25 min. Pory umyć i przekroić na pół. Na rozbite plastry mięsa położyć szynkę i porę. (porę przyciąć tak aby długością była równa szerokości plastra mięsa). Zawinąć. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej roladki z wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć wraz z tłuszczem do rondla. Podlać piwem. Doprawić przyprawą maggi. Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa (ok.30 min.) W razie potrzeby podlewać piwem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.