Skocz do zawartości
Jolcia

Rolada Z Dorsza W Galarecie

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis dostałam od pacjentki.Zrobiłam i okazało się,że rybka jest super. Składniki: -1 kg dorsza mrożonego -1 duża cebula -2 bułki -pęczek pietruszki -3 jajka -3 czubate łyżki kaszy manny Cebulę zeszklić na maśle z dodatkiem oleju.Bułki namoczyć w mleku. Rybę zmielić z bułką i cebulą.Do naczynia włożyć rybę,pietruszkę posiekaną,jajka ,kaszę i dodać wegety.Wymieszać i odstawić na 0.5 godziny. Masę wyłożyć na gazę,zwinąć w rulon.Końce związać. Roladę umieścić w garnku szerokim.Zalać wodą ,dodać warzyw i wegety. Gotować 50 minut na małym ogniu. 20 minut przed końcem gotowania dodać 1/2 litra wody z ogórków konserwowych. Dodaje super smaczku. Po ugotowaniu wyjąć roladę i dobrze schłodzić. Wodę z gotowania przecedzić przez drobne sito.Przygotować galaretę. (ilość zależy od wielkości półmisków) Do gorącej zalewy wsypać żelatynę. Na półmiski wylać po odrobinie galarety i schłodzić.Następnie pokroić roladę w centymetrowe plastry i układać je na półmiskach.Na każdy krążek rolady położyć plasterek jajka gotowanego.Resztę półmiska dekorować wg uznania: cytryna,oliwki, marchewka,winogron. Zalać galaretą i odstawić do ostygnięcia. Roladę podaje się z sosem tatarskim. Z tej ilości wychodzą 4 półmiski po 6 krążków na każdym. Warto się skusić.

post-2826-1271952482_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.