Jolcia Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Przepis dostałam od pacjentki.Zrobiłam i okazało się,że rybka jest super. Składniki: -1 kg dorsza mrożonego -1 duża cebula -2 bułki -pęczek pietruszki -3 jajka -3 czubate łyżki kaszy manny Cebulę zeszklić na maśle z dodatkiem oleju.Bułki namoczyć w mleku. Rybę zmielić z bułką i cebulą.Do naczynia włożyć rybę,pietruszkę posiekaną,jajka ,kaszę i dodać wegety.Wymieszać i odstawić na 0.5 godziny. Masę wyłożyć na gazę,zwinąć w rulon.Końce związać. Roladę umieścić w garnku szerokim.Zalać wodą ,dodać warzyw i wegety. Gotować 50 minut na małym ogniu. 20 minut przed końcem gotowania dodać 1/2 litra wody z ogórków konserwowych. Dodaje super smaczku. Po ugotowaniu wyjąć roladę i dobrze schłodzić. Wodę z gotowania przecedzić przez drobne sito.Przygotować galaretę. (ilość zależy od wielkości półmisków) Do gorącej zalewy wsypać żelatynę. Na półmiski wylać po odrobinie galarety i schłodzić.Następnie pokroić roladę w centymetrowe plastry i układać je na półmiskach.Na każdy krążek rolady położyć plasterek jajka gotowanego.Resztę półmiska dekorować wg uznania: cytryna,oliwki, marchewka,winogron. Zalać galaretą i odstawić do ostygnięcia. Roladę podaje się z sosem tatarskim. Z tej ilości wychodzą 4 półmiski po 6 krążków na każdym. Warto się skusić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziki Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 no piękne danie, a ja poleca galante wołowina po tatarsku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziki Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 taką dobra galantę można zjeść w Hawirze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.