Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
mart

Cynamonowe Poduszeczki Drozdzowe

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dostałam zamówienie na cynamonowe poduszeczki - ciekawe czy i tym razem wyjdą mi tak samo pyszne:) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie to samo, nikt poza mną nie lubi cynamonu - ale ja się cieszę więcej dla mnie:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super przepis:) Chcialabym bardzo te buleczki zrobic. Jednak mam pytanko odnosnie drozdzy. Czy moge zastopic swiezymi, jesli tak to w jakiej proporcji. Z gory dziekuje za odpowiedz. Serdecznie pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam:) Chyba nikt nie wie jak to sie ma do drozdzy swiezych. Troszke pokopalam w internecie i znalazlam taki przelicznik. 2 lyzeczki to 7 gram suchych drozdzy = 25gram swiezych drozdzy. Wiec jak do tego przepisu potrzebna jest 1 lyzeczka i troszke suchych drozdzy to swiezych bedzie okolo 15gram. Wg tego przelicznika to wydaje mi sie ze dobrze policzylam. Jednak nie jestem pewna poniewaz na forum wyczytalam iz zmiane drozdzy ze suchych na swieze to trzeba pomnozyc razy dwa. Nio i teraz juz nic z tego nie wiem. Potrzebna pomoc doswiadczonej piekareczki:) Serdecznie pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj :) 

 

Ja też najczęściej spotykałam się z takim przelicznikiem z drożdży suchych na świeże: 7 gram suchych = 25 gram  świeżych drożdży, i tego przelicznika bym się trzymała :smile:

 

Tak jak piszesz, w tym przepisie trzeba użyć 15 gram świeżych drożdży, powodzenia :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz:) Zaryzykowalam i juz zaczelam robic pyszne poduszeczki:) Czekam wlasnie az mi ciasto wyrosnie. Podczas wyrabiania bardzo kleilo sie do rak. Nie dodalam maki poniewaz pomyslalam ze tak ma byc. Jestem dobrej mysl ze wszystko sie uda:) A co do przelicznika to wlasnie calutki ten przepis przeliczylam na gram i ml. Szklanka szklance nie rowna. NIe mam jeszcze oka wyrobionego wiec wole na wage i po krzyku:) Dziekuje i rowniez pozdrawiam:)

Edytowane przez paczek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mmmm pychotka taka ze szok!!! Niebo w gebie :)). Od siebie dodalam odrobinke kardamonu. Dziekuje bardzo za taki raj na podniebieniu :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to super! Cieszę się, że poduszeczki się udały :D

Chyba będę musiała sama się na nie skusić :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam:) Dzisiaj znowu pieke te pysznosci. Zamyslilam sie i nie zostawilam do wyrosniecia na 30minutek. Od razu wstawilam do piekarnika :(. Po 15minutach dopiero sie skapnelam co zrobilam.

Mam nadzieje iz pomimo mojej wpadki beda dobre:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj :) będę trzymać kciuki, żeby poduszeczki się udały, bądź dobrej myśli  :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ooooo to super! Również pozdrawiam i smacznego życzę :)

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.