agusia21a Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Składniki: ciasto biszkoptowe: 9 jajek 1 szklanka maki krupczatki 1,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek kakao masa: 5 żółtek 1 szkl cukru cukier waniliowy kostka masła 1/2 l mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemnieczanej ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier, ucuerać do rozpuszczenia. dodać żółtka chwile ucierajać. delikatnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. wymieszać, piec ok 45 minut. masa: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, do tej masy dodać wymieszana mąkę pszenną i ziemniaczaną. zagotować mleko, nastepnie wlać utarte zółtka i całośc zagotować, dobrze mieszając by nie powstały grudki. ostudzic. zimny bubyń utrzeć z kostka masła. biszkopt podzielić na 3 częsci. Na pierwsza wyłożyć częśc masy, truskawki posypać drobnie pokrojana czekolade, nastepnie biszkopt, mocno przycisnąć. znowu dać mase i truskawki oraz czekodale pokrojona i biszkopt. na to posmarować masa, udekorować truskawkami oraz zalać galaretka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halina mlodzieniak Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Ciacho wygląda przecudnie. Juz spisuje przepis i upeikę na niedziele , super okazja na chrzciny wnuczki. Pozdrawia Halina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia21a Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 aby masa była lepsza można dodać 1,5 kostki masła do masy :mrgreen: pozdrawiam :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.