Skocz do zawartości

Stefanka Serowa


Rekomendowane odpowiedzi

Skladniki:

1kostka sera bialego(250g)

serek maskarpone

400ml smietany slodkiej

0,5 szkl.cukru pudru

2 cukry waniliowe

2 opakowania zwyklych herbatnikow(240g jedno opakowanie)

w sumie to jest 64 sztuk.

Smietane ubijamy z jednym cukrem waniliowym,gdy otrzymamy juz bita smietanke wkladamy ja na chwile do lodowki.Nastepnie kostke bialego sera ucieramy mikserem z cukrem pudrem i drugim cukrem waniliowym.Do tej masy dodajemy serek maskarpone i dalej ucieramy.Gdy serki nam sie dobrze polacza dodajemy bita smietane i juz mieszmy najlepiej drewniana lyzka do polaczenia skladnikow.Na blaszke lub szeroka deseczke ukladamy herbatniki 4 na 4.Mozemy je troche nasaczym samym mlekiem.Na to wykladamy troche masy serowej i na to herbatniki i az do wyczerpania skladnikow.Mi wychodza 4 warstwy.Na koniec polewamy polewa czekoladowa i dekorujemy wiorkami kokosowymi.Wkladamy na kilka godzin do lodowki a pozniej sie zajadamyDołączona grafika .

Smacznego!!!

Sory, ale zdjecia nie mam poniewaz ciacho szybko znikneloDołączona grafika .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Brzmi smacznie :smile: Trzeba będzie wypróbować. Dzięki Jolciu za przepis - już spisany. Pozdrawiam cieplutko :smile:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.