Skocz do zawartości

Mięsko W Słoiku


Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłam taki przepis na łopatkę osobiście go nie próbowałam. 2kg łopatki ziele angielskie liść laurowy główka czosnku vegeta sól pieprz Mięso myjemy kroimy w nieduże kawałki, czosnek obieramy przeciskamy przez praskę dodajemy do mięsa z liściem laurowym zielem angielskim oraz solą i pieprzem mieszamy i odstawiamy na ok 2 godz. Mięso wkładamy do wyparzonych słoików do połowy wysokości i nalewamy do każdego odrobinę przegotowanej zimnej wody i zakręcamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 1,5 godziny.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

miałem kiedyś przepis na mięso w słoiku i jak pamiętam miałem tam zaznaczone aby nie dodawac cebuli ani czosnku świeżego bo choc nawet po pasteryzacji mięso może się popsuc...w przepisie Doroty czosnek jest granulowany więc ok

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moi rodzice najpierw smażą mięso (przyprawione solą, majerankiem) z dodatkiem cebuli i czosnku. Wkładali do słoików i zalewali płynem powstałym w trakcie smażenia (got. 30 minut, gdy wkłada się surowy boczek-2godz.). Pamiętam, że gdy byliśmy dziećmi, pod żadnym pozorem nie wolno nam było próbować tego mięsa z brytfanny, żeby np. chleb nie wpadł do sosu, przez to mogłoby się zepsuć mięso w słoikach. Najlepiej robić mięso do słoików późną jesienią lub zimą, bo słoiki się wówczas psują. Nie wiem, czy te oba zastrzeżenia są zgodne z prawdą, ale zawsze u nas tak było robione i mięsko było pyszne.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.