Adri991 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam! Czy możecie mi coś opowiedzieć na ten temat: Umiejętne dobieranie surówek do różnych dań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiadu Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 surówki to już oklepany temat, chyba że w staropolskich restauracjach, co do niektórych poszczególnych dań mas\z surówkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrendCenter_pl Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Dobierając surówkę do potrawy należy wziąć pod uwagę smak i kolor. Dania raczej mdłe i jaśniejsze (ryby, kurczak w potrawce) podajemy z surówkami ostrzejszymi w smaku (kiszona kapusta, ćwikła, ewentualnie por), Natomiast do dań o zdecydowanym smaku, jak np. zrazy, kotlety, pasują surówki łagodne i jasne: seler, marchewka z jabłkiem. Znacznie zdrowsze i smaczniejsze są surówki ze śmietaną, niż z majonezem, który jest bogaty w cholesterol i - niestety - w konserwanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.