Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Adri991

Surówki

Rekomendowane odpowiedzi

surówki to już oklepany temat, chyba że w staropolskich restauracjach, co do niektórych poszczególnych dań mas\z surówkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dobierając surówkę do potrawy należy wziąć pod uwagę smak i kolor. Dania raczej mdłe i jaśniejsze (ryby, kurczak w potrawce) podajemy z surówkami ostrzejszymi w smaku (kiszona kapusta, ćwikła, ewentualnie por), Natomiast do dań o zdecydowanym smaku, jak np. zrazy, kotlety, pasują surówki łagodne i jasne: seler, marchewka z jabłkiem. Znacznie zdrowsze i smaczniejsze są surówki ze śmietaną, niż z majonezem, który jest bogaty w cholesterol i - niestety - w konserwanty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.