Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja najbardziej lubię ruskie albo z kaszą gryczaną i twarogiem.Mój mąż najbardziej lubi z serem-na słodko.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Osobiście uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem,czy to z serem, owocami, mięsem i kapustą, z grzybami,uszka, ruskie,itd. a najlepiej lubię jak mi ktoś je zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

najlepsze są ruskie, potem z kapustą i grzybami najgorsze natomiast to te z mięsem

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

najlepsze są ruskie, potem z kapustą i grzybami najgorsze natomiast to te z mięsem

Jeśli chodzi o moje preferencje, to zdecydowanie nie lubię tych z owocami. Po prostu nie smakują mi i juz ;p

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Osobiście uwielbiam pierogi z każdym nadzieniem,czy to z serem, owocami, mięsem i kapustą, z grzybami,uszka, ruskie,itd. a najlepiej lubię jak mi ktoś je zrobi.

Prawda, lepienie pierogów bywa męczące, a mrożone, to nie to samo...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli chodzi o mnie to "ruskie", potem długo długo nic i w końcu... wszystkie pozostałe :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dla mnie zawsze numerem 1 były pierogi ruskie, ale ostatnio z ciekawości kupiłem pierogi ze szpinakiem Virtu i powiem Wam , że pychota :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To prawda! Jadłam niedawno w jednej z poznańskich restauracji (na Wrocławskiej, nazwy nie podam) bardzo dobre pierogi ze szpinakiem i z feta z pieca:) pychota, do tego sos koperkowy... swoją drogą to jeszcze nie robiłam pieczonych pierogów.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też nie robiłem pieczonych pierogów, trzeba będzie to wypróbować. Lubię pierogi podgrzewane na patelni, wtedy delikatnie przysmaża się ciasto na złocisty kolor. Do tego jakiś boczuś...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wprost przepadam za pierogami, po prostu wszystkie uwielbiam. Oczywiscie najbardziej ruskie,ale z mięsem też nie pogardzę. No a pierogi z borówkami, grubą warstwą smietany( koniecznie tłuste) i sporą ilością cukru są najlepsze na świecie:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, smażone na masełku są wspaniałe, złociste, podpieczone, chrupiące.... hmmm, fajnie, że jest tylu wielbicieli pierogów. A jakie pamiętacie nadzienia z dzieciństwa?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.