arekk Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam was,jestem początkującym piekarzem, ale nie wychodzi mi coś i nie wiem co?Może podpowiecie mi co robię nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Za dużo wody, albo drożdży > jak na moje oko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekk Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) co sądzicie o tej maszynce, mam taką i chleb mi nie wychodzi , silvercresy 850w z lidla? Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez arekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A robisz ściśle w/g podanego przepisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekk Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 oczywiście,ale wpadłem na pomysł że coś nie tak jest z zakwasem, skoro na drożdżach mi w miarę wychodzi.Robię od nowa zakwas i po trzech dniach spróbuję,zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Z zakwasu lepiej wychodzi pieczony w piekarniku w keksowych formach,w automacie lepiej piec chleby na drożdżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekk Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Może macie rację,szwagier robi z zakwasu w maszynie i ma całkiem dobry chlebek,ja zrobiłem tak samo jak on i wyszedł mi zakalec.Będe próbował dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoniaPe Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Spróbuj zrobić coś z gotowej mieszanki wtedy przekonasz się czy to wina zakwasu czy może automatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UzytkownikWI Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Za dużo wody. Ja zawsze ciasto ubijam Thermomixem. Chleb jest po prostu niesamowity. 1-2h po wyjęciu z pieca to jest po prostu niebo w gębie. Delikatnie przesmarowany masełkiem i jestem w siódmym niebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Takie automaty służą nie tylko do wypieku chleba. Idealnie nadają się do wyrabiania ciasta drożdżowego. Można w nich robić nawet i powidła. Naprawdęrewelacyjna rzecz. A raz kiedyś można w nim upiec chleb. Jak ktoś nie ma czasu albo możliwości, żeby kupić czy upiec inaczej, wystarczy, że nastawi na noc maszynę, a rano ma świeżutki chlebek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek96 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jakiś czas temu mój ojciec piekł chleb w takiej maszynie do pieczenia chleba. Z czasem tak się wprawił, że zaczął dodawać różne ziarna, które nadawały świetnego smaku. Sam zastanawiam się, czy nie zacząć piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_ek Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 wolę zapiekać w piekarniku niż używać jakiegoś specjalnego urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamofnik Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ten smak jest nie do podrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argon Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 lepszy chyba jest z piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.