colca92 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Sa艂atka grecka: -ser feta (najlepszy taki ma艂orozpadaj膮cy si臋 i nieszczeg贸lnie s艂ony, w Lidlu mo偶na kupi膰 naprawd臋 dobry) -czarne oliwki -pomidory koktajlowe -艣wie偶e og贸rki -sa艂ata -艣wie偶a bazylia -Sos vinegrette Sk艂adniki kroimy (poza sa艂at膮, kt贸r膮 rwiemy r臋koma), mieszamy dodajemy sos vinegrette (albo gotowy, albo domowej roboty - ja osobi艣cie preferuje w艂asnej roboty) i voila Smacznego! Cytuj
colca92 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 zapomnia艂am o czerwonej cebuli!! Cytuj
Nick_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Witam na forum:) Tak odno艣nie sa艂atki greckiej,to s膮dzicie 偶e nadaje si臋 ona na grilla? Lubicie taki rodzaj sa艂atki? Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witaj na forum 馃檪 My艣l臋, 偶e taka sa艂atka jest mile widziana w towarzystwie grillowanych przysmak贸w 馃檪 Ja osobi艣cie lubi臋 takie sa艂atki :mrgreen: Wr贸ci艂o lato wi臋c b臋dzie mo偶na znowu grillowa膰 popo艂udniami, wieczorami... :cool: Cytuj
Mariolka Opublikowano 6 Wrze艣nia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 6 Wrze艣nia 2011 Na grilla najlepsza jest sa艂atka: - 2 艣rednie pomidory - 4 og贸rki kiszone (ewentualnie ma艂osolne) - 3 jajka ugotowane na twardo - 艂y偶ka majonezu Sk艂adniki kroimy w kostk臋 i mieszamy ze sob膮 po czym odstawiamy je na godzin臋 do lod贸wki, 偶eby pomidory i og贸rki pu艣ci艂y troch臋 soku. Nast臋pnie dodajemy majonez i mieszamy. Do smaku przyprawiamy pieprzem. Najlepsze co mo偶e by膰 do kie艂baski i kark贸wki :) Cytuj
tossca Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ja preferuj臋 sa艂atke greck膮, tylko z uwagi na moj膮 diet臋 zamieniam fet臋 na w臋dzone tofu z Polsoi. Efekt jest tak samo dobry :). Cytuj
Go艣膰 wojtek22 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zg艂o艣 Opublikowano 13 Lipca 2012 Salatka prosta i latwa do zrobienia ale ja widze jej jeden minus. Trzeba ja zje艣膰od razu, na drugi dzien mo偶e smakuje ok ale wygl膮da strasznie. A ja jedzienia nie lubi臋 wyrzuca膰, wi臋c jak mog臋 to jej nie robie a je艣li robi臋 to w ma艂ej ilo艣ci. Wole odzielnie poda膰 warzywa. Cytuj
minky322 Opublikowano 21 Marca 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 21 Marca 2013 Moja ulubiona. ;P Nie tylko na grilla, a w zasadzie do wszystkiego. ;) Cytuj
Go艣膰 maksiu Opublikowano 13 Maja 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 13 Maja 2013 A mo偶e najzwyklejsza sa艂ata lodowa/ kapusta peki艅ska, kukurydza, og贸rki 艣wie偶e, pomidor, papryka... wrzucasz co chcesz i dodajesz oliwe z oliwek lub sos vinegrette. Jakie macie jeszcze przepisy na grillowe salatki? Cytuj
ewekub92 Opublikowano 17 Maja 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 17 Maja 2013 m贸j przepis na sa艂atk臋 na grila jest r贸wnie podobna. 艣wie偶e pomidory, og贸rki sa艂ata peki艅ska (ewentualnie lodowa) wszystko kroimy w kosteczke dodajemy kukurydze a na koniec dodaje 2 sosy sa艂atkowe formy knorr i gotowa do przysmak贸w z grilla ;) Cytuj
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) To moja ulubiona sa艂atka- obok sa艂atki ziemniaczanej- 聽na grilla. Najwa偶niejsze, 偶eby nie by艂o w niej sa艂at, a ju偶 na pewno nie kapusta peki艅ska. Lubi臋 jak wszystkie sk艂adniki si臋 ze sob膮 wymieszaj膮 i robi si臋 taki pyszny sosik pomidorowo- fetowo- oliwny 馃檪 https://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=74 聽 Edytowane 20 Maja 2013 przez gabriellla Cytuj
Go艣膰 zagotowana Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Je艣li grill to koniecznie z jak膮艣 sa艂atk膮! Jako艣 nie przepadam za siedzeniem przy samym mi臋sie :D A salatka grecka nadaje si臋 idealnie - moim zdaniem jest w艂a艣nie taka... letnia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.