Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto: 3 szkl. mąki tortowej 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz i piana: 1 kg jabłek mniej soczystych 1 łyżeczka cynamonu 1 szkl. cukru 6 białek Przygotowanie mistrzowskiej szarlotki z kruszonką: Zaczynamy od ciasta kruchego: wszystkie składniki wyrabiamy aż do połączenia ? ważne by nie wyrabiać za długo. Następnie 1/4 ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika, a 3/4 do lodówki. Pianę z 6 białek ubijamy na sztywno, gdy piana jest już gotowa dodajemy 1 szkl. cukru i miksujemy, aż nie będzie grudek. Na spodzie blachy wykładamy 3/4 zimnego ciasta i lekko nakłuwamy. Podpiekamy w piecu (180st. C) przez ok. 10 min. 1 kg jabłek trzemy na grubych oczkach a następnie odciskamy z soku. Dodajemy cynamon oraz cukier (jeśli jabłka są kwaśne). Kolejnym etapem jest wyłożenie masy na podpieczony spód. Na to wędruje sztywna piana z białek. Zwieńczeniem szarlotki jest kruszonka ? trzemy na grubych oczkach zmrożoną 1/4 ciasta kruchego. Pieczemy w piecu rozgrzanym do 180st. C przez 40-50 min. Smacznego http://www.codogara.pl/2993/mistrzowska-szarlotka-z-kruszonka-video/

post-25080-0-43126400-1313744475_thumb.j

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.