Skocz do zawartości

Wieprzowina Z Zacierkami (6 Porcji)


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj eksperymentowałam z kurczakiem z makaronem z zupek chińskich. Dziś to:

80 dag łopatki wieprzowej

po 4 papryki i ziemniaki

1/2 l bulionu warzywnego (ja go nie używam)

cebula

2 łyżki koncentratu pomidorowego

olej

1 łyżka mąki

2 listki laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

słodka i ostra papryka w proszku, tymianek, sól i pieprz

zacierki:

10 dag mąki

1 jajko

2-3 łyżki wody

sól

Wieprzowinę pokroić w kostkę, przesmażyć w rondlu na oleju. Zalać gorącym bulionem (ja zalałam wodą), gotować pod przykryciem 40 minut.

Ziemniaki pokroić w kostkę, papryki - w paski. Razem z liśćmi laurowymi i ziarnami ziela dodać do mięsa, przyprawić papryką, tymiankiem, solą i pieprzem, gotować 10 minut.

Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie. Oprószyć mąką, podsmażyć. Wlać odrobiną wywaru z gulaszu, wymieszać. Zasmażkę i koncentrat pomidorowy dodać do gulaszu, dokładnie wymieszać.

Zacierki: mąkę zagnieść z jajkiem, 2-3 łyżkami wody i szczyptą soli. Kluseczki zetrzeć wprost do gulaszu, gotować 10 minut.

SMACZNEGO! :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.