aanutka Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Składniki: biszkopt - 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 5 jaj, 3 łyżki kakao, płaska łyżka octu, łyżka proszku do pieczenia masa - kostka masła, 2 jaja, 6 łyżek cukru, kartonik małych bezów, 30 dag truskawek świeżych lub mrożonych polewa czekoladowa /ciemna/ WYKONANIE: biszkopt - białka i cukier ubić na sztywną pianę, dodać mąkę, lekko wymieszać. Żółtka utrzeć z octem, dodać kakao z proszkiem do pieczenia. Wlać na przygotowaną blaszkę - upiec. masa - jaja z cukrem ubić mikserem na parze i wystudzić. Dodawać po łyżce do utartego masła. Do kremu stopniowo dodawać truskawki i miksować. Ostudzony biszkopt przekroić, posmarować masą, wetknąc bezów ile się zmieści, nałożyć resztę kremu i przykryć biszkoptem. Lekko docisnąć. Wierzch polać polewą i udekorować resztą bezów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drita Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Witajcie, jestem nowa. Bardzo fajny przepis, tylko czy bezy nie wchłoną wilgoci z kremu i po prostu nie znikną. Zrobiłam raz tort bezowy i tak mi się porobiło... włożyłam do lodówki piękny tort a po 2 godz wyjęłam - hmm... czy ja wiem, co to było - krem i ropuszczone białko 8) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aanutka Opublikowano 24 Lipca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 U mnie było wszystko ok. Te kupne bezy są bardzo różne, patrz przy kupowaniu, czy nie są "scukrzone" - muszą być gładkie i nie mogą się kruszyć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.