Skocz do zawartości

Extra dip do warzyw lub wędlin


aanutka

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 5-6 łyżek majonezu, 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki musztardy, łyżka koncentratu pomidorowego 30%, pół utartej gałki muszkatołowej, pieprz, sól

Wykonanie: Składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. /Ilość gałki można zmienić w zależności od upodobań/.

Sos ma oryginalny, dosyć pikantny i egzotyczny smak. Podaję go do świeżych warzyw - świetne są szczególnie brokuły, pieczarki, pomidory, ogórki. Polecam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Wypróbowałam ten sosik,jest super,jadłam go z pomidorami,ogorkami,brokułami i nawet z pieczarkami .Do wszystkiego pasuje.Surowe pieczarki jadłam juz od bardzo dawna, pokrojone na chleb posmarowany masłem i posypane solą,człowiek czasem ma dziwne zachcianki :D Dzięki za ten przepis na sosik!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.