aanutka Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Składniki: 5-6 łyżek majonezu, 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki musztardy, łyżka koncentratu pomidorowego 30%, pół utartej gałki muszkatołowej, pieprz, sól Wykonanie: Składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. /Ilość gałki można zmienić w zależności od upodobań/. Sos ma oryginalny, dosyć pikantny i egzotyczny smak. Podaję go do świeżych warzyw - świetne są szczególnie brokuły, pieczarki, pomidory, ogórki. Polecam! Cytuj
tutunia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Nigdy nie jadłam surowych pieczarek i brokułów :wink: Cytuj
aanutka Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 No właśnie dlatego m.in. warto zrobic ten sosik! /mniam!/Człowiek całe życie się uczy. Tylko pieczarki polecam obrać z wierzchniej skórki! :D Cytuj
Terka Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Wypróbowałam ten sosik,jest super,jadłam go z pomidorami,ogorkami,brokułami i nawet z pieczarkami .Do wszystkiego pasuje.Surowe pieczarki jadłam juz od bardzo dawna, pokrojone na chleb posmarowany masłem i posypane solą,człowiek czasem ma dziwne zachcianki :D Dzięki za ten przepis na sosik! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi