aanutka Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2005 Składniki: 5-6 łyżek majonezu, 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki musztardy, łyżka koncentratu pomidorowego 30%, pół utartej gałki muszkatołowej, pieprz, sól Wykonanie: Składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. /Ilość gałki można zmienić w zależności od upodobań/. Sos ma oryginalny, dosyć pikantny i egzotyczny smak. Podaję go do świeżych warzyw - świetne są szczególnie brokuły, pieczarki, pomidory, ogórki. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tutunia Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Nigdy nie jadłam surowych pieczarek i brokułów :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aanutka Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 No właśnie dlatego m.in. warto zrobic ten sosik! /mniam!/Człowiek całe życie się uczy. Tylko pieczarki polecam obrać z wierzchniej skórki! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terka Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Wypróbowałam ten sosik,jest super,jadłam go z pomidorami,ogorkami,brokułami i nawet z pieczarkami .Do wszystkiego pasuje.Surowe pieczarki jadłam juz od bardzo dawna, pokrojone na chleb posmarowany masłem i posypane solą,człowiek czasem ma dziwne zachcianki :D Dzięki za ten przepis na sosik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.