Skocz do zawartości

Ptasie mleczko w kostkach


Rekomendowane odpowiedzi

Ptasie mleczko w kostkach Składniki: 1/2 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki (wg smaku ja najlepiej lubię brzoskwiniowe, smak ptasiego mleczka bedzie uzależniony od smaku galaretki) 2 polewy czekoladowe (do rozpuszczenia w kąpieli wodnej) 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Mleko schłodzić. Galaretki rozpuścić w 1/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Ostudzić. Żelatynę namoczyć w małej ilości wody, zostawić do napęcznienia. Schłodzone mleko skondensowane ubić. Pod koniec ubijania wlewać powoli rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę oraz żelatynę. Piankę wylać do płaskiej formy wyłożonej pergaminem lub folią. Odstawić do lodówki do stężenia. Zimną piankę pokroić w nieduże prostokąty. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej i przelać do miseczki. W przestudzonej polewie maczać kawałki ptasiego mleczka i odkładać aby zastygły. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.