smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na ciasta kruche (strona 7)

Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier i cukier waniliowy. Dodać masło, żółtka, zimną wodę i szczyptę soli.
Sernik papieski
Do mąki pszennej dodać miękkie masło, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia.
Kokosowa szarlotka
Do mąki pszennej dodać cukier, masło, żółtka, olej, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Sernik Snickers
Do mąki pszennej dodać cukier, jajko, masło i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto.
Szarlotka z budyniem i orzechami
Szarlotka, jak wiadomo to pyszne ciasto z soczystymi jabłkami. W tym przepisie na ciasto, do podstawowego składnika szarlotki, czyli jabłek dodano masę orzechową i budyniową.
Kruchy śmietanowiec
Do dużej miski wsypać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Mazurek z krówkową polewą
Do mąki pszennej wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Dodać miękkie masło i żółtka.
Kruche z makiem inaczej
Jeżeli chcecie szybciej niż zwykle wykonać pyszny makowiec na kruchym cieście, to ten przepis doskonale się nadaje.
Toffi świąteczne
Do mąki dodać jajka, cukier puder, miód, miękką margarynę, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy.
Kruchec biszkoptowy
Do mąki dodać cukier, jajko, miękką margarynę, miód, sodę oczyszczoną i wymieszać, a następnie wyrobić ciasto.
Kruchy placek z migdałami
Składniki przeznaczone na ciasto posiekać nożem, a następnie połączyć. Wyłożyć na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formie.
Placek Niebo
Do mąki dodać miękką margarynę, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części.
Kruche ciasto z posypką
Mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia przełożyć do miski i zagnieść ciasto.
Lekki tort serowo-owocowy
Jajka ubić z cukrem, wymieszać z octem, mąką i aromatem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem średniej tortownicy (o średnicy 24 cm).
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.