Składniki:
Puszka czerwonej fasoli
Puszka kukurydzy
Słoiczek cebulki marynowanej
Jedna kapusta pekińska
Dwie zupki chińskie ostre
Trzy pojedyncze piersi kurczaka
Majonez
Sół, Pieprz do smaku
Piersi pokroić w kostkę, posypać przyprawą z zupki chińskiej, odstawić na trzy godziny.
Makaron z zupki połamać, wymieszać z majonezem i odstawic na trzy godziny.
Kapustę posiekać.
Wszystko połączyć /kapustę, cebulkę, fasolke, kukurydzę, majonez i makaron.
Piersi obsmazyć z przyprawami na patelni.
Po ostudzeniu piersi i wszystko jak wyżej połączyć.
TO NAPRAWDĘ DZIAŁA.
Extra Przepisy
Sałatka Z Zupkami Chińskimi-trochę Inaczej
Rozpoczęty przez wieslaw, 21.12.2006 22:23
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21.12.2006 - 22:23
Napisano 21.12.2006 - 22:34
takiego przepisu jeszcze nie widziałam bardzo mi się podoba, powiedz ile ma by tego majonezu tak mniej wiecej, chcę to wypróbowac . Kasia
Napisano 21.12.2006 - 22:47
Żona podpowiada, że ma być w granicach 500-700 ml i najlepszy DEKORACYJNY z Winiar.
Chcę sprostować, że w tym przepisie piersi w rosołku nie podgotuwuje się lecz od razu obsmaża.
Chcę sprostować, że w tym przepisie piersi w rosołku nie podgotuwuje się lecz od razu obsmaża.
#4 Gość_dead_girl_*
Napisano 29.07.2010 - 09:03
A na ile osób wychodzi ta sałatka? Albo mniej więcej ile jej jest? BO robię urodziny i nie wiem czy robić pojedynczą czy podwójną porcję?
Napisano 24.09.2010 - 12:02
A powiedzcie, ten makaron z zupek najpierw zalać wodą, żeby się zrobił miękki, czy twardy dajemy?
Napisano 24.09.2010 - 19:41
Dany, ja robię różne sałatki z zupek chińskich i zawsze daję suchy makaron. Nigdy nie mieszałam go z samym majonezem i nie odstawiałam na jakiś czas. Wszystkie mokre produkty odsączam, dodaję suchy makaron, przyprawy, majonez i na 30 minut do lodówki. Pozdrawiam.
Napisano 21.10.2010 - 09:12
Też zawsze daje suchy. Tyle, że go lekko podprażam na patelni - zmienia nieco smak. Tylko trzeba uważać bo jest "łatwopalny".
Napisano 05.12.2011 - 10:53
Witam, zrobiłam tę sałatkę, wyszła rewelacyjna, wszystkim smakowała i było jej duuuuużo 
Polecam jest pyszna i dziękuję za przepis
Pozdrawiam
Polecam jest pyszna i dziękuję za przepis
Pozdrawiam
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...