wieslaw Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Składniki: Puszka czerwonej fasoli Puszka kukurydzy Słoiczek cebulki marynowanej Jedna kapusta pekińska Dwie zupki chińskie ostre Trzy pojedyncze piersi kurczaka Majonez Sół, Pieprz do smaku Piersi pokroić w kostkę, posypać przyprawą z zupki chińskiej, odstawić na trzy godziny. Makaron z zupki połamać, wymieszać z majonezem i odstawic na trzy godziny. Kapustę posiekać. Wszystko połączyć /kapustę, cebulkę, fasolke, kukurydzę, majonez i makaron. Piersi obsmazyć z przyprawami na patelni. Po ostudzeniu piersi i wszystko jak wyżej połączyć. TO NAPRAWDĘ DZIAŁA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaska Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 takiego przepisu jeszcze nie widziałam bardzo mi się podoba, powiedz ile ma by tego majonezu tak mniej wiecej, chcę to wypróbowac . Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw Opublikowano 21 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Żona podpowiada, że ma być w granicach 500-700 ml i najlepszy DEKORACYJNY z Winiar. Chcę sprostować, że w tym przepisie piersi w rosołku nie podgotuwuje się lecz od razu obsmaża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dead_girl Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 A na ile osób wychodzi ta sałatka? Albo mniej więcej ile jej jest? BO robię urodziny i nie wiem czy robić pojedynczą czy podwójną porcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 A powiedzcie, ten makaron z zupek najpierw zalać wodą, żeby się zrobił miękki, czy twardy dajemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Dany, ja robię różne sałatki z zupek chińskich i zawsze daję suchy makaron. Nigdy nie mieszałam go z samym majonezem i nie odstawiałam na jakiś czas. Wszystkie mokre produkty odsączam, dodaję suchy makaron, przyprawy, majonez i na 30 minut do lodówki. Pozdrawiam.:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imbir Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Też zawsze daje suchy. Tyle, że go lekko podprażam na patelni - zmienia nieco smak. Tylko trzeba uważać bo jest "łatwopalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam, zrobiłam tę sałatkę, wyszła rewelacyjna, wszystkim smakowała i było jej duuuuużo :smile: Polecam jest pyszna i dziękuję za przepis :smile: Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.