Extra Przepisy
Cielaczek
Rozpoczęty przez JustynaZ, 28.12.2006 19:27
71 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28.08.2008 - 10:26
Cisowianko a ja się z Tobą nie zgadzam....prawda ,że ciacho jest tanie i szybkie a to wcale nie znaczy ,że nie można podać go gościom.
Moi znajomi zawsze byli zachwyceni i każda gospodyni bierze przepis-już sama nie wiem ilu osobom go dałam.
Zagościło nawet na stole komunijnym pięknie udekorowane i powiem Ci,że poszło jako jedno z pierwszych-a ja piekę przeróżne ciasta.
Pozdrawiam i polecam każdemu ten przepis.
Moi znajomi zawsze byli zachwyceni i każda gospodyni bierze przepis-już sama nie wiem ilu osobom go dałam.
Zagościło nawet na stole komunijnym pięknie udekorowane i powiem Ci,że poszło jako jedno z pierwszych-a ja piekę przeróżne ciasta.
Pozdrawiam i polecam każdemu ten przepis.
Napisano 10.09.2008 - 23:27
Zrobilam cielaczka na moje imieniny w ubiegla sobote.Sernik mialam z wiaderka i byl po zmiksowaniu z reszta skladnikow bardzooo rzadki
.Jak wylalam ta mase sernikowa na murzynka to wszystko plywalo po wierzchu a chcialam by byl taki w ciapki ,wiec zamieszalam lyzka.Moze troche za duzo mieszalam, bo po upieczeniu bylo wiecej tego murzynka niz sernika ale ogolnie bylo ciasto pyszne i wilgotne.Polalam polewa czekoladowa Jolanty.Nie mialam w domu zelatyny dalam dwie lyzki galaretki pomaranczowej i zamiast slodkiej smietanki dalam mleko.Polewa wyszla cacy i ciasto bylo takie smaczniutkie,ze zapomnialam z tego wszystkiego fotki zrobic.Polecam bo warto!
Ps.nastepne w kolejce bedzie Izaura i sernik czarno-bialy dla porownania.
Ps.nastepne w kolejce bedzie Izaura i sernik czarno-bialy dla porownania.
Napisano 01.10.2008 - 20:30
Ostatnio piekłam to ciasto, ale wyszedł mi zakalec
dlaczego ?
Napisano 02.10.2008 - 15:33
Dzisiaj upiekłam cielaczka. Już po wstępnej degustacji. Jest pyszny i właściwie nie ma dużo roboty przy nim, jest również tani a bardzo smaczny. Dzięki za przepis.
Napisano 23.04.2009 - 17:11
Przypominam cielaczka-upiekłam dziś synowi po egzaminach-proste smaczne i połowy już nie ma.
to chyba najlepiej świadczy o tym ,że ciacho jest pycha.
Nie wstawiam fotki bo wyszło super jak zawsze.....pozdrowienia dla Justynki.
Nie wstawiam fotki bo wyszło super jak zawsze.....pozdrowienia dla Justynki.
Napisano 16.05.2009 - 22:24
Dzisiaj upiekłam cielaczka ale nie wiem czy ser nie był za rzadki bo wyszedł zakalec
Napisano 17.05.2009 - 07:06
Ja też wczoraj upiekłam i dodałam jeszcze 2 starte jabłka i też jest pyszny.
Napisano 17.05.2009 - 10:57
Śliiiiiczne ciacho !
"Bo nie jest światło, by pod korcem stało,
Ani sól ziemi do przypraw kuchennych,
Bo piękno na to jest, by zachwycało,
Do pracy - praca, by się zmartwychwstało"
Ani sól ziemi do przypraw kuchennych,
Bo piękno na to jest, by zachwycało,
Do pracy - praca, by się zmartwychwstało"
Napisano 17.05.2009 - 20:58
To jaki ja błąd popełniam Doradźcie prosze
Napisano 01.10.2011 - 11:26
Witam:)
Pokusiłam się wczoraj i upiekłam wieczorem cielaczka... Chciałam zrobić zdjęcia dzisiaj rano, ale niestety nie udało się, ponieważ całe znikło jeszcze przed północą... Jakieś magiczne to ciasto - PRZEPYSZNE!!!
Dziękuję za przepis!!!
Pokusiłam się wczoraj i upiekłam wieczorem cielaczka... Chciałam zrobić zdjęcia dzisiaj rano, ale niestety nie udało się, ponieważ całe znikło jeszcze przed północą... Jakieś magiczne to ciasto - PRZEPYSZNE!!!
Dziękuję za przepis!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa
Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||