Eluniu dziękuję bardzo za udoskonalenie ich i podzielenie się z nami, ciekawszy napewno mają wygląd.
Pozdrawiam
Ciasteczka Z Kleikiem Ryżowym I Wiórkami Kokosowymi
Rozpoczęty przez ina12, 22.03.2007 20:50
23 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09.03.2008 - 20:21
Pozdrawiam
Napisano 09.03.2008 - 20:43
Halinko nie ciekawszy tylko troszkę inny i to jest dowodem jak z prawie identycznego przepisu można wyczarować różne wersje.
Po to właśnie mamy to forum żeby coś zmieniać,udoskonalać i próbować ciągle czegoś nowego.
Twoją wersję upiekę synkowi w środę bo ma gości,pozdrawiam.
Po to właśnie mamy to forum żeby coś zmieniać,udoskonalać i próbować ciągle czegoś nowego.
Twoją wersję upiekę synkowi w środę bo ma gości,pozdrawiam.
Napisano 20.04.2008 - 14:53
Halinko wczoraj upiekłam ponownie ciasteczka trzymając się dokładnie Twojego przepisu...smaczniutkie,po upieczeniu popudrowałam je jeszcze i moi znajomi myśleli ,że są prosto ze sklepu.
Napisano 23.04.2008 - 19:23
Eluniu ucieszyłam się i dziękuję za wystawioną dobrą opinię tych ciasteczek i zarówno markiz cytrynowych.
Pozdrawiam
Napisano 15.05.2008 - 15:41
Znam te ciasteczka, tylko, ze dodaje sie jeszcze do nich 4 lyzki sezamu. A zamiast marmolady kawaleczki czekolady.
Moja rodzina je uwielbia
Ja zreszta tez.
Moja rodzina je uwielbia
Napisano 18.01.2010 - 13:25
Upiekłam wczoraj ciasteczka, niestety zbyt gęsto ułożyłam je na blachę, więc ważne jest, żeby były duże odstępy, bo bardzo się rozrastają. Ja niestety nie zwróciłam uwagi na zdjęcia. Myślałam, że już je wyrzucę, ale... troszkę dłużej je popiekłam, można powiedzieć, że ciut przepiekłam, ale i tak w smaku były rewelacyjne. Zrobiłam nadzienie z powideł śliwkowych zmieszanych z Nutellą, a w środek włożyłam wisienkę.
Polecam przepis!
Polecam przepis!
Napisano 18.01.2010 - 15:48
Gosiu dziękuję i cieszę się że wybrnęłaś z kłopotu, a najważniejsze że ciasteczka smakowały.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 18.01.2010 - 17:37
Następny przepis do wypróbowania
Napisano 14.12.2010 - 20:56
Zrobiłam je dzisiaj a że miałam akurat resztkę dżemu to tylko na połowę starczyło ale te bez dżemu też sa super.Wyszło mi dwie piekarnikowe blachy.Przy pieczeniu już się przestraszyłam,że coś zepsułam bo...tłuszcz z nich strasznie wyciekał-Wy też tak mieliście?A...i cukru dałam 3/4 szklanki a i tak są słodkie.