Skocz do zawartości

goosiaa

Smakowicze
  • Postów

    11
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia goosiaa

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Upiekłam wczoraj ciasteczka, niestety zbyt gęsto ułożyłam je na blachę, więc ważne jest, żeby były duże odstępy, bo bardzo się rozrastają. Ja niestety nie zwróciłam uwagi na zdjęcia. Myślałam, że już je wyrzucę, ale... troszkę dłużej je popiekłam, można powiedzieć, że ciut przepiekłam, ale i tak w smaku były rewelacyjne. Zrobiłam nadzienie z powideł śliwkowych zmieszanych z Nutellą, a w środek włożyłam wisienkę. Polecam przepis!
  2. goosiaa

    Rolada Jabłkowa

    Wczoraj zrobiłam tę roladę, ścierając jedno duże jabłko, jedną gruszkę i dwa owoce kiwi. Po upieczeniu i przełożeniu posmarowałam cienko marmoladą śliwkową zmieszaną z czekoladą (czarno-biała w słoiku, może by Nutella). Efekt po prostu rewelacyjny, coś przepysznego, więc jeśli jakieś owoce zostają w domu i nie ma chętnych do skonsumowania, ta rolada to zbawienie ;)
  3. goosiaa

    Rolada Jabłkowa

    Pychotka! Rewelacyjny przepis. Bardzo prosty, szybki w wykonaniu, a efekt... mmm... palce lizać.
  4. goosiaa

    Sernik Snickers

    Niestety nikt mi nie odpowiedział, ale serniczek zrobiłam. Wszyscy zachwyceni! Jest po prostu wyśmienicie przepyszny :-( No i łatwy w wykonaniu :-D
  5. goosiaa

    Sernik Snickers

    Do masy serowej nie dodaje się proszku do pieczenia? Czy mam wlać cały zapach cytrynowy do tejże masy? Z góry dziękuję za odp. Jutro zabieram się za pieczenie i nie chcę mieć żadnych wątpliwości :-(
  6. goosiaa

    Uśmiech Tesciowej

    A w ilu stopniach to piec????
  7. Bardzo dziękuję, przepis już wkrótce wypróbuję :mrgreen:
  8. Wlasnie zrobilam te cudenka i oczywiscie zanim maz wroci z pracy, skosztowalam jednego. Swietny przepis, bardzo prosty, nie moze sie nie udac, a smak... mmmm... Dzieki tej stronie i praktycznym poradom zaczelam gotowac, piec ciasta, robic salatki i jestem z tego powodu BAAAAAARDZO SZCZESLIWA!!! Dzięki wielkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  9. Przepis banalnie prosty a smak wręcz odwrotnie, zupełnie niebanalny :mrgreen: Bardzo dziękuję, bo dla mnie, czyli początkującej "kuchary", to sukces, który skłania do kolejnych prób pieczenia. Polecam tę pysznośc!!!
  10. Zlepiamy "andrutem", czyli??? Bo ja ciemna masa jestem :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.