Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Makaron Ze Szpinakiem I śmietaną


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 psyche

psyche

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 16.02.2010 - 15:08

- makaron penne, - szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym), - śmietana, - czosnek, - sól. Makaron gotujemy. Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku. Smacznego!

Załączone miniatury

  • IMG_1619.JPG


#2 Gość_ekkaia_*

Gość_ekkaia_*
  • Goście

Napisano 05.11.2010 - 16:18

Mniam! pycha, wegetariański klasyk, ja oprócz tego do szpinaku dodaję podsmażona wczesniej
cebulke, smietane mozna tez zastapic mleczkiem kokosowym,
a jak makaron to konkretnie jakis zdrowszy np razowy, smacznego!

- makaron penne,
- szpinak mrożony (ja używam Hortex w sosie śmietanowym),
- śmietana,
- czosnek,
- sól.


Makaron gotujemy.
Szpinak wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy śmietanę i czosnek na koniec, doprawiamy do smaku.

Smacznego!



#3 Emillia

Emillia

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 67 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Zainteresowania:Przede wszystkim kuchnia :)
    Jestem świeżo upieczoną mamą i żoną więc czas na poszukiwanie nowych inspiracji i dokształcanie swoich umiejętności kulinarnych :)

Napisano 04.08.2011 - 21:02

Polecam dodać do tego brokuł, pyszne! :-)

#4 zagotowana

zagotowana

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 63 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 05.03.2013 - 09:54

A ja ostatnio dodałam do tego właśnie brokuł i odrobinę kalafiora - wyszło pyszne i jeszcze bardziej warzywne :)



#5 Cranberry

Cranberry

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 05.03.2013 - 11:31

Ja robie podobnie.

Szpinak wysmażam z solą, pieprzem i czosnkiem.

Osobno robię zasmażkę, zalewam rosołkiem (z kostki) i mlekiem (po pół szklanki mniej więcej). Gotuję aż lekko zgęstnieje i wlewam do szpinaku :D



#6 mysza_1989

mysza_1989

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kalisz
  • Zainteresowania:fitness, zdrowe odżywianie, ekologia

Napisano 28.05.2013 - 09:33

U mnie koniecznie czosnek do makaronu i feta albo jakiś inny ser :) No i trochę jogurtu lub śmietany. A makaron z pszenicy durum obowiązkowo!



#7 MagicalCuisine

MagicalCuisine

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 7 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 31.05.2013 - 11:31

Dokładnie brokuły do tego bedą świetnym rozwiązaniem. Ja jeszcze dodaje mnóstwo parmezanu i wychodzi pyszne :)



#8 mysza_1989

mysza_1989

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kalisz
  • Zainteresowania:fitness, zdrowe odżywianie, ekologia

Napisano 31.05.2013 - 20:28

brokuły do szpinaku? tak jeszcze nie próbowałam :)



#9 mysza_1989

mysza_1989

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Kalisz
  • Zainteresowania:fitness, zdrowe odżywianie, ekologia

Napisano 08.06.2013 - 20:40

A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek :) Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha!



#10 marlen

marlen

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 11 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:konin
  • Zainteresowania:kuchnia, muzyka,sport

Napisano 11.06.2013 - 16:46

podrzucisz przepis?



#11 zagotowana

zagotowana

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 63 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisano 03.07.2013 - 10:04

A u mnie dzisiaj szpinak z makaronem i łososiem, zamiast kurczaka z racji tego że piątek :smile: Do tego jeszcze serek pleśniowy, pycha!

 

oooo to jest myśl! Ostatnio takie danie chyba jest z Lubelli w tych prawie gotowych daniach z patelni ;)



#12 Armenika

Armenika

    Stały bywalec

  • Smakowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 43 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Rzeszów

Napisano 03.10.2013 - 15:25

Uwielbiam szpinak. U mnie to danie ostatnio gościło w nieco innej formie. Makaron zastąpiłam pełnoziarnistym spagetti, do szpinaku nie dodawałam śmietany. Za to pyszne dojrzałe pomidorki koktajlowe i starty parmezan. Pyszności.



#13 robo87

robo87

    Nowy forumowicz

  • Smakowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 25.10.2013 - 11:42

Gdyby nie fakt, że nie lubię szpinaku, byłoby super;)







Similar Topics Collapse

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

@  figiel : (01 październik 2014 - 07:29) co do grzybów , to narazie nie ma , czekamy :)
@  figiel : (02 październik 2014 - 14:22) witam !
@  AnnaK : (09 październik 2014 - 20:42) U nas jest sucho to i grzybów nie ma, a szkoda, bo dziś było 24stopnie i noc ciepła więc mogłyby rosnąć.
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) Witajcie wieczorową porą :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) oglądał ktoś mecz??
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:48) mamy kolejne zwycięstwo - pięknie! :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) Miniu mówią o lasach pyrzowickich, że tam są - były grzybki
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) mówiłaś że tam kiedyś zbierałaś ;)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:49) ja w tym roku na grzybkach nie byłam
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) u nas rosną tez pod modrzewiem maślaczki :)
@  Dorota : (11 październik 2014 - 23:50) miłej nocki dla wszystkich :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:23) witam!!! piękne zwycięstwo ...ale też i zobowiązujące :)
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) co do grzybów , to u nas zaczęły rosnąć prawdziwki i kożlaki ,le jest sucho w lesie , mogłoby popadać
@  figiel : (13 październik 2014 - 10:24) miłego dnia wszystkim :)
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) witam ! jestem ciągle wylogowywana , kiedy się zaloguję, mam wiadomość -'nie masz uprawnień do tego' .....
@  figiel : (14 październik 2014 - 09:29) może mi ktoś podpowiedzieć co się dzieje ?
@  AlicjaBar : (17 październik 2014 - 11:19) Witam tak sobie czytam o pigwie i pigwowcu ja robie od kilku lat przetwory kroje owoce zasypuje warstwowo owoc cukier jak pusci sok to do butelek a reszte podsmażam jak dżem miksuje blenderem i do słoiczków pychota na chleb
@  figiel : (17 październik 2014 - 12:15) witam ! i znowu jestem za każdym razem wylogowywana :(,jak wchodze na stronę to tylko raz po zalogowaniu
@  kalina : (29 październik 2014 - 12:46) 1000SMAKÓW ŚWIATA Jeśli szukacie nowych ciekawych przypraw i już tych nam dobrze znanych w przystępnych cenach zajrzyjcie do sklepu internetowego, szuka wysyłka a przyprawy naprawde ciekawe, posiadamy tez duży wachlarz herbat 1000smakowswiata.pl
@  kalina : (29 październik 2014 - 14:49) Jeśli interesują Was produkty EKO zapraszam na stronę ekofun.pl u nas znajdziecie dużo ciekawych i zdrowych produktów promujących zdrowy tryb życia