składniki na 8 porcji:
1 kg piersi z kurczaka
4 op. zupek chińskich
3/4 szk. mąki
2 strąki czerwonej papryki
sól, pieprz
oliwa
natka pietruszki (do dekoracji)
Mięso pokrój w małą kostkę, przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką. Makaron z zupek chińskich pokrusz w misce, dodaj przyprawę z zupek. Zalej wrzątkiem, odstaw na 5 minut, odcedź.
Paprykę oczyść, pokrój w kostkę, podduś na oliwie. Dodaj mięso, usmaż. Wymieszaj z makaronem, przypraw do smaku, udekoruj gałązkami natki.
Extra Przepisy
Kurczak Po Chińsku (Z Makaronem Z Zupek Chińskich)
Rozpoczęty przez justhi, 20.08.2011 13:56
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20.08.2011 - 13:56
Napisano 09.11.2011 - 13:05
Witaj Justhi 
Skorzystałam z Twojego przepisu, i powiem Ci że danie jest pyszne przez duże P
Szkoda tylko, że tak późno go zauważyłam...
Polecam zwłaszcza miłośnikom makaronu chińskiego
Rzeczywiście z podanych składników wychodzi baaardzo duuużo, więc dla małej rodzinki polecam zrobić danie z połowy składników. Od siebie dodałam tam jeszcze czosnek. I może lepiej paprykę podsmażyć osobno.
Ślicznie dziękuję Ci za ten przepis i serdecznie pozdrawiam
Skorzystałam z Twojego przepisu, i powiem Ci że danie jest pyszne przez duże P
Szkoda tylko, że tak późno go zauważyłam...
Polecam zwłaszcza miłośnikom makaronu chińskiego
Rzeczywiście z podanych składników wychodzi baaardzo duuużo, więc dla małej rodzinki polecam zrobić danie z połowy składników. Od siebie dodałam tam jeszcze czosnek. I może lepiej paprykę podsmażyć osobno.
Ślicznie dziękuję Ci za ten przepis i serdecznie pozdrawiam
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Napisano 20.11.2011 - 13:58
Witam!
Danie rewelacyjne, polecam wszytskim !!!! Jestem tego samego zdania co Dorota papryke lepiej podsmazyc osobno
Pozdrawiam
Danie rewelacyjne, polecam wszytskim !!!! Jestem tego samego zdania co Dorota papryke lepiej podsmazyc osobno
Pozdrawiam
Napisano 22.11.2011 - 10:35
Również zrobiłam wczoraj to danie i przyznaje,że bardzo smaczne.
Poleciłam przepis w pracy koleżanką. Pozdrawiam .
Poleciłam przepis w pracy koleżanką. Pozdrawiam .
Napisano 22.11.2011 - 13:22
Witaj Jolu, fajnie Cię widzieć znowu na naszym forum 
Tak, to danie jest bardzo smaczne. Ja zrobiłam taki wielki garnek tej potrawy, znaczy w nim wymieszałam te wszystkie składniki, i tak już została ta potrawa w nim. Miało więc wystarczyć na dwa obiady, (bo to taka duża ilość wyszła) jednak moim domownikom ledwo starczyło na kolację w 1 dzień
Tak, to danie jest bardzo smaczne. Ja zrobiłam taki wielki garnek tej potrawy, znaczy w nim wymieszałam te wszystkie składniki, i tak już została ta potrawa w nim. Miało więc wystarczyć na dwa obiady, (bo to taka duża ilość wyszła) jednak moim domownikom ledwo starczyło na kolację w 1 dzień
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Napisano 29.11.2011 - 16:24
Witam:) jestem tutaj nowy, ale przepis bardzo wpadł mi w oko i zaraz jade do sklepu po niezbędne składniki:) później napisze jak wyszło:)