ina12 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2006 50 dag mięsa mielonego bułka jajko łyżka zielonej pietruszki sól, pieprz , 10 dag sera łagodnego kilka pieczarek 4 dag masła olej do smażenia papryka mielona do oprószenia Wyrobić mięso mielone z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem, zieloną pietruszką i przyprawami do smaku. Uformować okrągłe lub podłużne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć. Na usmażone kotlety położyć po krążku sera, na ser ułożyć plasterki umytych i osączonych z wody pieczarek, oprószyć mieloną papryką. Na każdy kotlet rozdzielić masło i na kilka minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Danie gotowe jest gdy ser zaczyna spływać z kotletów. Podawać polane tłuszczem w którym się zapiekały. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 gdy robię kotlety mielone z reguły staram sie moczyć bułkę w mleku i wydaje mi sie że przy tym przepisie dobrze by takie rozwiązanie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efcia Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Masz rację ja też dodaję bułkę rozmoczoną w ciepłym mleku, którą wcale nie wyciskam lecz daję na sitko aby mleko trochę ściekło. Nadmiar mlka nie szkodzi, a kotlety są bardzo pulchne i wcale się nie rozwalaja podczas smażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 11 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Dziękuję Wam za poradę, przyznaję się że ja zawsze moczę bułkę w wodzie pomimo że już nie raz czytałam ze moczy się również w mleku. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona GD Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Ja również dodaję bułkę namaczaną w mleku i odstawiam na sito:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 A ja podobnie jak ina12, mocze bulke w wodzie, nastepnie ja wyciskam i ten sposob wydaje mi sie bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Ja robię podobne kotleciki ,tylko na usmażone kładę plasterek żółtego sera i plasterek cienkiej kiełbasy. Oczywiście na chwilę wkładam do piekarnika. Ser się roztopi a kiełbaska zrumieni. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.