Jolanta Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Skladniki: 6 jaj 1/2 szkl. maki ziemniaczanej 1 szkl.maki proszek do pieczenia maly(15 g) 1 lyzka octu 3/4 szkl cukru 3 lyzki oleju Wykonanie: Zoltka oddzielic od bialek,bialka ubic na sztywna piane i dodac cukier i dalej ubijac zeby troche sie rozpuscil cukier.Do zoltek dodac proszek do pieczenia i ocet i wymieszac.UWAGA zoltka napuchna.Do ubitych bialek dodac obie maki i delikatnie zamieszac i nastepnie dodac napuchniete zoltka i na koniec olej.Wszystko dokladnie wymieszac(ja zawsze uzywam miksera).Piec 30 min. w temp.175* Przepis mam od niepamietnych czasow i zawsze sie udaje,pieknie wyrosnie i jest smaczny,musicie sie sami przekonac :-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Słyszałam że biszkopty z octem pięknie rosną ale sama tak jeszcze nie próbowałam zrobić-choć najwyższa pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Andy kochana to do DZIELA.Polecam. :-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Dodam że w czasie pieczenia można otwierać piekarnik i nie opadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Użyłam tego biszkoptu do tortu na urodziny mojej córeczki,chyba popełniłam jakiś błąd bo nie wyrósł za bardzo a tort tak wyglądał,czy był za niski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 3 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Andy czemu piszesz ze ci nie wyszedl biszkopt przeciez tak pieknie wyglada juz bym go zjadla :shock: .Mi nigdy nie opadl i zawsze pieknie wyrasta.Nie mam pojecia jaki blad popelnilas.Ale nie zrazaj sie nastepnym razem napewno sie uda.Pozdrawiam. :mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Andy tort wcale nie wyszedł niski jest w sam raz i bardzo ładnie ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Andy bardzo ładny tort zrobiłaś, ja widzę że on nie jest za niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Elu, potwierdzam - mam ten sam przepis również od bardzo dawna. Nigdy nie używałam innego. Mam go od swojej mamy. Zawsze sie udaje i nigdy mnie nie zawiódł. Jak nie mam octu do dodaję łyżkę wódki - wychodzi bez różnicy taki sam. pozdrawiam, pa :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Właśnie mi się przypomniało że ja pr do pieczenia nie zmieszałam z żóltkami jak Jolu polecałaś i chyba dlatego był niższy niż powinien ale tort i tak był pyszny dzięki za pochwały :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 5 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Andy kamien z serca mi spadl!!!! Zawsze podaje sprawdzone przepisy i dlatego sie z wami nimi dziele :P .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Katastrofa, nie opadl bo nawet jeden milimetr nie wyrosl.Nie winie przepisu bo musialem tradycyjny biszkopt upiec jak zawsze z 4 jaj i nie wyrosl ale byl przynajmniej puszysty,to chyba maka miala ok 2 mies. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.