Skocz do zawartości

dragongirl

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia dragongirl

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Jezus Maria jaki jestem głodny jak to czytam!!!!
  2. Bardzo apetycznie wygląda! Dzisiaj zrobię sobie na obiad - bo akurat miałam przyrządzać rybę!:smile:
  3. dragongirl

    Zupa Meksykańska

    Naprawdę niesamowita zupa wyszła! Dzięki bardzo za przepis! Nie dodałam jedynie wrzywka- bo konserwanty itd... Pozdrawiam
  4. Racuchy wyszły mi pierwsza klasa! Dzięki za przepis :smile:
  5. tak papryczkę dodajemy z sosem jednak bez cebuli czy ziela angielskiego. tworzy się taka fajna zalewa która w sumie i tak w większości wyparuje, a na mięsie sostanie subtelny jej smak- ja jakoś ostatnio nie mam ochoty na kasze i makarony, więc ich brak uzupełniam po prostu gotowanymi warzywami i stąd u mnie ta fasolka;) Jak poeksperymentujesz dalej z tym przepisem to oczywiście wszystko zależy od Ciebie! pozdrawiam serdecznie i smacznego życzę:-P
  6. Witam , Chciałam podzielić się moim ostatnim wynalazkiem kulinarnym, a mianowicie przyrządzeniem piersi z kurczaka z papryką konserwową. Przygotowujemy pierś z kurczaka : myjemy, kroimy wzdłuż tak jak na kotleciki schabowe, optaczamy w przyprawach (pieprz, sól, papryka słodka, kurkuma, carry) - ilość przypraw według indywidualnych upodobań. Następnie kurczaka umieszczamy na rozgrzanym woku, z odrobiną oleju. Praktycznie od razu dodajemy papryczkę konserwową z sosem i dusimy kilka chwil, aż kurczak będzie gotowy do spożycia. Kiedy kurczak jest gotowy żeby zagęścić sosik dodajcie śmietankowy serek topiony. Kiedy serek się rozpuśći kurczak jest praktycznie gotowy do podania. Polecam serwowanie tegoż kurczaka z fasolką szparagową i fasolką czerwoną z puszki z dodatkiem podsmażanej na rozgrzanym maślebułki tartej. Danie bardzo szybkie w przygotowaniu, a przy tym niezwykle proste i pożywne! Polecam;) SKŁADNIKI: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 serek topiony (kostka) 1 duży słoik czerwonej papryki konserwowej odrobina curry odrobina kurkumy odrobina pieprzu odrobina soli odrobina papryki czerwonej odrobina oleju do smarzenia kurczaka __________________________ stara porcelana
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.