Skocz do zawartości

dota

Smakowicze
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    suwalskie
  • Zainteresowania
    kucharstwo

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    640767

Osiągnięcia dota

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. wlasciwie to sobie odpowiedzialas ja bym polecila kartacze sa bardzo dobre no i dodalabym do tego z ciast sękacza tez warto
  2. dota

    Miód Z Mniszka

    ja robiac miodek biore tylko dobrze rozwiniete kwiaty a nie same platki pierwszo gotuje sam kwiat dobrze odciskam ten wywar gotuje dalej bez kwiatu ale dodaje cukier i pod koniec sok z cytryny
  3. dota

    Królewicz

    1.Upiec biszkopt z 4 jajek 2.Ciasto kruche:2 szklanki mąki 3\4szkl cukru 15dag margaryny 2 łyżki miodu 1 jajko 2 łyżeczki sody 3.Masa:1szklanka cukru 1\2litra mleka 1 kostka margaryny 1 1\2łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczannej 1 cukier waniliowy 4.Wykonanie:wszystkie składniki na ciasto kruche wsypać do miski i zagnieść-ciasto jest troche klejące podzielić na 2 części ,rozwałkować i upiec 2 placki (15do 20 min) odstawić do wystygnięcia. Z mleka odlać trochę reszte zagotować z cukrem margaryną i cukrem waniliowym do tego wlać rozprowadzone mąki i energicznie mieszając podgotować jeszcze chwilke. Gorącą masą przełożyć ciasto. Efekt końcowy: placek,masa,biszkopt,masa,placek Ciasto polać polewą czekoladową
  4. Aneto nie uzywaj duzych liter bo to oznacza krzyk a krzyczec nie masz powodu. Odnosnie przepisow to i ja chcialabym podzielic sie moim zdaniem. Kazdy przepis ma swoja geneze to fakt dostajemy od znajomych cos tam sami poprawiamy a nawet tworzymy i taki przepis dobrze jest udostepnic jezeli uwazamy ze jest tego warty, ale ja uwarzam ze jezeli znalezlismy dobry przepis i go wyprobowalismy to wypada zeby wpisujac go na innym portalu napisac przynajmniej kto jest jego autorem. nie dotyczy to przepisow ktore dostalismy od kogos z rodziny czy znajomych. a najlepiej przed wstawieniem na strone po prostu go wyprobowac czy naprawe jest warty wstawienia. po prostu nie wpisywac przepisow dla samego wstawiania bo to nie ma sensu.Pozdrawiam serdecznie i czekam na zdanie innych forumowiczow
  5. Ja jestem za płaceniem miesięcznym i smsem w końcu jak wysle raz w miesiącu smsa np za 2 zł nie bedzie to duże obciążenie dla mojego budżetu a co do stronki ostatnie zmiany bardzo mnie zaskoczyły pozytywnie Jest bardziej przejrzysta przynajmniej dla mnie Kolor też ok. W końcu chyba nie jemy przed komputerem, no że chyba jest sie tak zapalonym internautom ze nic innego sie nie robi tylko siedzi przy komputerze, ale wtenczas chyba nie ma sie czasu na gotowanie więc po co mu ta strona. A co do potraw i ich wyglądu czasami są takie które wyglądają niespecjalnie ale są bardzo smaczne i takie też trzeba polecać. O gustach sie nie dyskutuje to powinno być mottem kazdego portalu internetowego Pozdrawiam
  6. dota

    Miód Z Mniszka

    ja zamiast kwasku dodaje cytryny wtedy jest bardziej wartosciowy
  7. robilam kilka razy jest bardzo dobre mozna uzyc tez mleko skondensowane slodzone
  8. dota

    Zebra1

    SKŁADNIKI:2,5szklanki mąki pszennej tortowej 5jajek 2szklanki cukru 1szklanka wody lub oranżady gazowanej 0,5szklanki oleju 2łyżeczki proszku do pieczenia 2łyżki kakao i 2łyżki mąki (to nie pomyłka) aromat waniliowy lub arakowy.WYKONANIE:Ubic pianę z białek a gdy będzie bardzo sztywna dodać cukier i żółtka.Następnie wsypać mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na wolnych obrotach dolewając powoli olej a potem oranżade.Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao do drugiej 2 łyżki mąki- wymieszać obie masy.Do okrągłej formy wylewać na przemian 2łyżki masy jasnej i 2 łyżki masy ciemnej na jasną.i tak do wyczerpania składników. Piec przez godzine w 180 stopniach. mozna po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą SMACZNEGO
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.