Skocz do zawartości

plinka

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    paryz

Osiągnięcia plinka

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. dziekuje za przepis, wczoraj wyprobowany - b.szybko sie robi i wychodzi atrakcyjne ciasto bez pieczenia (zrobilam w keksowej foremce). naprawde polecam :lol:
  2. Aneta, nie rozpada sie to ciasto przy krojeniu? pozdrawiam
  3. a gdzie to jest, druga strona swiata, majka? :lol:
  4. poprosze, pozdrawiam :lol: (Jola, wierze, ze nadaje smak, ale mam wspomnienie takich rybek robionych przez moja mame - bez przecieru, to dlatego... :lol: )
  5. dzieki za przepis, Jola, juz dawno chcialam zrobic rybe w occie... ...czy zawsze robisz z przecierem pom.? mam ochote sprobowac bez, powiem, jak wyszlo :lol:
  6. plinka

    sos barbeque

    czesc, addda, mam taki jesden przeps na sos "BBQ" :lol: , b.aromatyczny, oto: * 10 lyzek gestego sosu pomidorowego (=200g) * 5 szczypt curry * 5 posiekanych listkow bazylii * 1 lyzka ciemnego cukru (ostatecznie moze byc i zwykly) * 2 lyzki sosu Worcestershire (klasyczny dodatek do tartarow) * 2 lyzki oleju oliwkowego * 2 lyzki sosu sojowego * 2 lyzki whisky (niekoniecznie) * 1 cebulka "szalotka" Dobrze wymieszac w miseczce sos pom., olej, whisky, sos sojowy, sol, pieprz, sos W. i curry. Dodac bazylie, cukier i drobno posiekana szalotke. Dusic na wolnym ogniu, az szalotka bedzie b.mieciutka... ...pozdrawiam!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.