Skocz do zawartości

Agawcia

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    14
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Agawcia

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. ciasto na prawde bardzo ciekawe i smaczne choc jak dla mnie ciut za duzo tej masy jest,nastepnym razem zrobie z jedna warstwa masy,na to delicje owoce i galaretka
  2. jutro zamiezam zrobic to ciasto tylko mam pytanie odnoscie tego jakie to maja byc orzechy?(rodzaj)
  3. Ja mam do Was pytanko,dzisiaj robilam zupe krem z pieczarek i jak zmiksowalam to wszytsko blenderem to zostawilam go tak na 5 minut nie wymytego i ta koncowka cala biala mi zafarbowala i nie moge go doczyscic niczym.Macie jakas rade?
  4. Agawcia

    Cielaczek

    ja mam pytanko do sera,czy moze byc taki z wiaderka?
  5. Ja mam zamiar piec sernik,jablecznik i makowca zwijanego,mam taka prosbe aby ktoras z Was podala przepis wlasnie na takiego makowca,ja mam ale chcialabym porownac.Dziekuje
  6. Smakowite to ciastko,a czy serek taki z wiadereczka nie bedzie za zadki?
  7. A co zrobic zeby owoce nie opadly na dno???cos slyszalam ze trzeba chyba w mace obtoczyc ale nie jestem pewna hmmm,a co bedzie jak nie dam kaszy??
  8. Ja znam podobny przepis ,znaleziony w internecie i pod inna nazwa- Bombery Skladniki Przepis Ciasto: 300 g maki 10g swiezych drozdzy 3/4 szklanki letniego mleka 1/2 lyzeczki soli 1 lyzka oliwy Nadzienie: 400 g pieczarek 200 g szynki 3 cebule 1 lyzka oliwy wegeta czosnek granulowany papryka w proszku Sos: 5 sztuk swiezych pomidorów (zima mozna je zastapic pomidorami bez skóry z puszki) 2 lyzki oliwy 2 zabki czosnku bazylia, oregano, cebula Ponadto: zólty ser Sos: Pomidory obrac ze skórki, pokroic w kawalki i smazyc na oliwie, az sos zgestnieje. Cieply przetrzec przez sito, aby
  9. Wysmienicie wyglada ten serniczek i sie skusze zeby go zrobic tylko mam pytanko-czy moze byc ser gotowy juz mielony,takie z wiadereczek,czy bedzie ze rzadki???Pozdrawiam
  10. Znam ten przepis od lat i powiem ze jest pyyysznyyyyyyyyyyy,robie go baaaaaaardzo czesto!!!!Polecam
  11. Dawno nic juz tu nie bylaam,ale sledzilam wszystko co tutaj sie dzieje,wiecie co kiedys kiedys dawnooo temu bylam na komuni u kuzynki to na prawde byl szmat czasu kolo 8 lat nio i pamietam jadlam bardzio pyszne danie,ostatnio tak w biegu udalo mi sie zdobyc przepis nie jest za dobrze dopracowany bo sama jeszcze nie zdarzylam wyprobowac :D ,ale podam tutaj co i jak mniej wiecej moze jak ktos bedzie chcial wyprobowac to sam dopracuje a wiec,wszystko jest na oko: LECZO PAROWKOWE -papryka (z kazdego koloru po troche albo cale) -pomidorki moga byc swierze albo z puszki bez skorki(z tego bedzie
  12. Agawcia

    3 bit

    Czesc!!! Ja mam troszke inny przepis na 3 bit mysle ze bardziej zblizony do prawdziwego smaku batonika 3 bit,o to moj przepis 3 bit 6 paczek herbatnikow 1masa karpatkowa 1mleko skondensowane slodzone 1 galaretka cytynowa 1margaryna 0,5 smietany laciatej 30 % 2 sniezki 0,5 l mleka 1 gozka czekolada mase karpatkowa ugotowac z 0,5l mleka po ugotowaniu do GORACEJ masy dodac galaretke (w proszku)i dobrze wymiesza. mase ostudzic i u utrzec z margaryna. mleko skondensowane gotowac 2,5 godz. smietane ubic ze sniezkami na blache ulozyc herbatniki na nie mase karpatkowa , herbatniki, mleko skonsendo
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.