Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

carmello

Smakowicze
  • Zawartość

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O carmello

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 05.09.1987

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Częstochowa
  • Zainteresowania
    Gotowanie, pieczenie, kuchenne gadżety i nowości!
  1. carmello

    Kolor Kuchni

    Mi się ostatnio podobają odcienie szarości! Plus szary pasuje do wielu innych kolorów, więc łatwo dobrać resztę :)
  2. Patelnie specjalnie do naleśników może i są wygodniejsze (wydaje mi się, że są nieco lżejsze), ale chyba nic poza tym. Ja smażę naleśniki na zwykłej patelni, zarówno te cieniutkie jak i grube, amerykańskie, i wszystko pięknie wychodzi.
  3. Brzmi niezwykle kusząco! Przyznam szczerze, że jeszcze nigdy nie piekłam chleba, ale ciabatta z suszonymi pomidorami to mógłby być godny debiut.
  4. carmello

    Masło Czosnkowe

    Ja też wolę wersję bez koperku, ale zdecydowanie z ziołami! Nie zawsze miksuję, bo czasem lubię czuć te drobne kawałki czosnku, które zostają po wyciskarce. :) Posmarować swieżą bagietkę i do piekarnika! Mmmm! Idealna jesienna kolacja.
  5. Halloweenowe pyszności!

    1. Dorota

      Dorota

      Były, były ciasteczka z dynią! Mniam :)

  6. carmello

    Tiramisu

    Jak ostatnio robiłam tiramisu, to biszkopty za bardzo nasiąknęły i zupełnie się rozpadły- biszkoptowa ciapa :( Kawałki rozpadały się na talerzu i nie wyglądało to estetycznie. Spróbuję z Twojego przepisu, może tym razem będzie lepiej.
  7. Podoba mi się Twój login. :D Myślałam, żę naprawdę coś Ci wykipiało! I tu, moja dobra rada. Jak się położy łyżkę albo widelec albo innego rodzaju sztucieć na garnku, w którym gotujemy, to nic nam nie wykipi! ;) Sposób podała mi mama- nie mam pojęcia jak to działa, ale działa! Sprawdzałam. Czysta magia.
  8. carmello

    Kolorowy Ryż

    A jadł ktoś kiedyś albo przygotowywał czarny ryż? Ostatnio widziałam taki w chińskiej restauracji w której byłam, ale nie wiem czy czymś trzeba go zabarwić, czy można już kupić taki gotowy. Danie z czarnym ryżem na talerzu prezentowało się całkiem interesująco i elegancko. :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.