Skocz do zawartości

magdalena7

Smakowicze
  • Postów

    19
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Ostatnie wizyty

16867 wyświetleń profilu

Osiągnięcia magdalena7

Ciekawy

Ciekawy (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. magdalena7

    Mini Gołąbki

    Czy mozna te Mini Gołąbki zamrozić? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam:razz: Magda
  2. Droga Jolu, Czy mogłabys mi podac przepis na ten tort, chodzi mi głównie o tą masę różową z której jest wykonana sukienka? Będę bbbbbbbbbbbardzo wdzięczna. Pozdrawiam Magda
  3. Witam serdecznie, Mam pytanie czy ten tort nadaje się do zrobienia tortu Barbie? Szczerze mówiąc będę pierwszy raz robic jakikolwiek tort :) i zastanawiam się czy ta masa z serkiem mascapone może posłużyć mi jako masa wierzchnia (jako suknia lalki). Oczywiście suknie tą ozdobię. Z góry dziękuję za pomoc:smile: Pozdrawiam Magda
  4. Witam, zamierzam wypróbować Twój przepis:) Chodzi mi o rogaliki, bo jak patrzę na to zdjęcie, to ślinka kapie Mam tylko pytanie, czy na drugi dzień, są one nadal świerze, tzn. zachowują miękkość? Mam podobny przepis na ciasto drożdżowe, też jest pyszne, ale niestety na drugi dzień nie da się jeść, smakuje jak tygodniowe. Czekam na szybką odpowiedź. Pozdrawiam!!!
  5. Witam Zrobiłam ponownie to ciast. Tym razem posłuchałam porady Mart i wyszło super. Dziękuję za radę:) Pozdrawiam!
  6. Witam ponownie, zrobiłam masę z połączenia waszych przepisów, wyszła cudnie. Niestety większość galaretki z wierzchu przesiąkneła mi na spód do biszkopta, ale i tak było przepyszne ciasto. W tygodniu chyba zrobie ponownie Pozdrawiam
  7. magdalena7

    Szparagi

    świetna jest też zupa ze szparagów, ale niestety nie mam przepisu
  8. magdalena7

    Szparagi

    Witam, chciałabym podzielić się świetnym zestawieniem szparagów z truskawkami, wiem może wydać się dziwne, ale smakuje genialnie. Robię taki obiadek: - puree ziemniaczane z dużą ilością koperku - filet z kurczaka zawijany z masełkiem i serem, obtaczany w jajku i bułce - gotowane szparagi z zasmażką - no i oczywiście w koło całego talerza układam połówki truskawek Smak szparagów z truskawkami jest PYSZNY! POLECAM
  9. Witam, Ja również byłabym zainteresowana tego typu działem, ponieważ jest tu z pewnością wiele mam, które mają doświadczenie w przyżądzaniu potraw dla dzieci i mogłyby podzielić się ze sztuką gotowania dla najmłodszych. Ja jestem młodą mamą i staram się gotować zdrowo mojemu dziecku, a przede wszystkim pragnęłabym urozmaicić te posiłki. Proszę więc o pomoc, bo czasem brak mi inspiracji Pozdrawiam
  10. Dziękuję za odpowiedź Na pewno pod koniec tygodnia zrobię ciasto z tym kremem i napiszę jak smakował. Jeszcze raz serdecznie dziękuję Pozdrawiam!
  11. Hej, znacie może przepis na masę, którą się daje między biszkopt a galaretkę z truskawkami? Jadłam takie pyszne ciasto, i na pewno jest to masa oparta w dużym stopniu na maśle ale co dalej. Może ktoś robi coś podobnego. Proszę o pomoc.
  12. A jeszcze pytanko czy długo utrzymują świeżość i ile bułeczek wychodzi z tej porcji?
  13. Wyglądają fantastycznie!!! Na pewno zrobię je w najbliższy weekend, a może prędzej, bo już się nie mogę doczekać. Moja mała córeczka uwielbia maślane bułki z rodzynkami, więc myślę że będzie fanką i tych. Dam znać po wszystkim jak smakują. Gorąco pozdrawiam
  14. Zapiekanka wyśmienita, wszyscy się zachwycają jej smakiem, więc postanowiłam wstawić na forum Składniki: - średnia podwójna pierś z kurczaka - pieczarki ok. 250g - mała kostka sera np. gouda - dużo natki pietruszki, można dodatkowo dać koperek - zioła prowansalskie, bazylia, oregano - sól, pieprz - makaron rurki ok. 1/3 opakowania - śmietanka 18% duża Pierś drobno pokroić, przyprawic solą, pieprzem i ziołami. Podsmażyć na oleju. Na patelnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki (również doprawione solą i pieprzem) i chwilę smażyć. Następnie na patelnię dodajemy całą śmietanę i dopraiamy ziołami, solą i pieprzem, dodajemy połowę kostki startego sera i mieszamy do rozpuszczenia i powstania gęstego sosu. Na koniec dodajemy do powstałego sosu posiekaną natkę pietruszki, w bardzo dużej ilości. Powstały sos wymieszać dokładnie z ugotowanym makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać ok. 15 min., dodająć 5 min. przed końcem resztę startego sera na wierzch. Smacznego!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.