Skocz do zawartości

Iwona.C

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    15
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Iwona.C

  • Urodziny 19.11.1980

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Lake Tahoe, USA
  • Zainteresowania
    Hodowla orchidei

Iwona.C's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Gratuluje! Moze jak dlugo bede patrzec na zdjecia to bocian tez nam cos przyniesie :P
  2. Moja "babcia-ciocia" robila parowce z sosem jagodowym... Jagody prosto z lasu. Pychotka
  3. MMMM.. Moja mama czasami robila maslo. Smakowalo rewelacyjnie z sola i chlebkiem.
  4. Zrobilam ze schabem i wyszlo dokladnie jak na zdjeciu. Jesli chodzi o smak to tez bardzo dobre, ale uwaga z majerankiem - bardzo mocny smak i aromat po upieczeniu. Ogolnie na 5. Dzieki!
  5. Iwona.C

    Prażoki

    Mniam... U mnie tez na prazoki mowi sie porka. Najlepiej smakuje odsmazana w odrobinie smalcu ze skwarkami. Ja i siostry trzymalysmy garnek jak mialysmy po kilka latek :smile:
  6. Dzieki kochani za mile slowa! Chyba najlepiej na tym "uzaleznieniu" wychodzi moj malzonek. On nigdy nie mial do czynienia z prawdziwym polskim jedzeniem. Jak tak dalej pojdzie, to moze przytyc kilka kilogramow. Ale za to jakich smacznych :smile:
  7. A ja uwielbialam kromke chleba wlozona pod kran na sekundke i cukier na posypke... I dalej na podworko...
  8. Witam wszystkich! Jakis czas temu natknelam sie na smaczny.pl szukajac przepisu. Przez dluzszy czas bylam tylko gosciem - wydawalo mi sie, ze na forum, jak to, wszyscy juz sie znaja (przynajmniej na to wygladalo) i jako nowy forumowicz nie mialabym wiele do powiedzenia. W koncu niesmialo sie odezwalam. Wszyscy okazali sie tak mili! Dzis po miesiacu bycia "smakoszem" jestem uzalezniona od stronki, od ludzi... Lubie poczytac. Dzieki! Z wami jakos tak blizej do domu...
  9. Uhmmmm... pychotka! Uwielbiam pikantne jedzonko a jeszcze bardziej lubie gulasz wegierski. Dzieki za przepis!
  10. A ja siedze przed telefonem i sie stresuje bo w domu klopoty... :-( I przed chwila wyjelam boczek z piekarnika.
  11. Zrobilam jeszcze raz. Ostatnim razem odlalam caly tluszcz wytopiony z miesa bo chcialam, zeby "bylo zdrowsze". Tym razem duzo lepiej. Dzieki Iwonko!
  12. Ostatnio zrobilam pierogi z kapusty i miesa (pol na pol wolowina z zeberkami wieprzowymi) i farsz wyszedl zbyt suchy. Moze dlatego, ze zeberka byly troche chudawe... A moze za malo kapusty... Po zmieleniu miesa i kapusty mialam mniej wiecej 2 czesci kapusty na 3 czesci miesa. Mieso zrobilam duszone z cebula, kapusta tylko gotowana. Czy powinnam byla podsmazyc tez kapuste? Jakie przyprawy dodajecie do smaku? (Tylko blagam... zadnych typu "przyprawa do miesa" itp. bo u mnie nie moge tego kupic.) Uhhh... ciezko byc poczatkujacym smakoszem...
  13. Oj.... nadal troszke sucha ta karpatka... Jak byla swiezutka prosto z piekarnika to ciasto bylo super. Ale juz wieczorem nie dalo sie dobrze kroic bo bylo zbyt suche. Za to z cukrem wyszlo dobrze! Bede eksperymentowac dalej. Dzieki!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.