Skocz do zawartości
Szymon

Smażone Patisony

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Szukałem ostatnio ciekawego przepisu i natknąłem się na coś takiego "Smażone patisony". Szybko się robi, smaczne i ludzie wcinają błyskawicznie. Przepis:

Składniki:

  • 1 patison
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • wegeta (lub coś w ten deseń)
  • pieprz
  • olej do smażenia

Potrzebny sprzęt:

  • nóż
  • deska
  • patelnia (może być z pokrywką)
  • widelec
  • talerz na bułkę tartą
  • naczynie do roztrzepania jajka, np. głęboki talerz

Przygotowanie:

  • Jajko roztrzepać na talerzu, dodać pieprz i wegetę.
  • Patisona pokroić w plastry.
  • Wydłubać gniazda nasienne i obrać skórkę ? super łatwa czynność.
  • Oczyszczone plastry moczyć w jajku, panierować w bułce i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni z olejem. Smażyć z dwóch stron oczywiście
Link do przepisu http://kuchnia.takieproste.pl/964/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.