jestsmak Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Dodanie paluszków krabowych do sprawdzonego zestawu warzyw nadaje sałatce zupełnie nowego smaku 🙂 Składniki: paluszki krabowe dwa pomidory puszka kukurydzy ogórek długi papryka 2 łyżki majonezu sól i pieprz papryka słodka i ostra Przygotowanie: Jeżeli chcemy użyć mrożonych paluszków krabowych, najlepiej wyjąć je kilka godzin wcześniej do lodówki lub pozostawić w temperaturze pokojowej. Kiedy się rozmrożą, każdy paluszek kroić na centymetrowe kawałki. Pomidory umyć i pokroić w kostkę, a obrany ogórek w pół plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do większej salaterki, dodać 2 łyżki majonezu oraz obficie doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać. Źródło: https://jestsmak.blogspot.com/2013/02/saatka-z-paluszkami-krabowymi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Czytałem podobny przepis tylko paluszki były chyba gotowane, wygląda ciekawie, może wkrótce spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jestsmak Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Zachęcam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunia11 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Jadłam podobną ale lepiej smakuje mi taka krabowa sałatka z zółtym serem i ananasem;) Smaki się ekstra przechodzą - polecam wypróbować;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuzi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 O to moje smaki, lubię jak jedzenie ma akcent słodyczy, więc na pewno urozmaicę i dourzucę ananasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi