Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

- 40 dag makaronu świderki

- słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą

- 3 filety z kurczaka

- 30 dag pieczarek

- 2 łyżki majonezu

- natka pietruszki

- 1 łyżka oleju

- sól, pieprz

 

Wykonanie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i
pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do miski. Makaron ugotować al
dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Warzywa również odcedzić. Pieczarki
umyć, wysuszyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Razem z
pieczarkami podsmażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa. Dodać mięso
oraz warzywa, chwilkę podusić. Całość przełożyć do wysokiego naczynia, dodać
makaron i dwie łyżki majonezu. Wymieszać. Natkę pietruszki umyć, wysuszyć i
posiekać. Dodawać do potrawy według uznania.


Uwaga – sprawdzona rada

1)    na zimno danie świetnie nadaje się na pożywna sałatka

 

Zdjęcie potrawy znajdziecie tutaj

Edytowane przez ra_szymczak
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też uwielbiam świderki z kurczakiem, ale w troche innym wykonaniu:

-makaron świderki

-cukinia

-2 piersi z kurczka

-śmietana

-serek topiony(śmietanowy)

-szpinak

-brokuł

-olej z pestek dyni

 

Wykonanie:

Pokroić w kostkę piersi z kurczaka i wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem z pestek dyni(RADA: Odradzam ten z TESCO. Dla mnie sprawdził się olej z olejeswiata.eu), dodać serek topiony (np. Hochland, nie warto dodawać tych gorszej jakości bo psują tylko smak). Brokuły ugotować. Do dużego garnka wsypać pokrojoną cukinię, szpinak,śmietanę, brokuły i całość z patelni. 

W tym samym czasie ugotować makaron. Makaron polać sosem. Smacznego:)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Gość mysza_1989

A może makaron ze szpinakiem?

Na patelni podsmażasz na maśle szpinak z ząbkiem czosnku, doprawiasz solą i pieprzem, w międzyczasie gotujesz ulubiony makaron. Do szpinaku można dodać łyżkę śmietany lub jogurtu wg upodobań :) Całość wymieszać, posypać startym żółtym serem na talerzach. Szybko i smacznie :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
Gość marlen

Makaron gotujesz na ugotowany i gorący wrzucasz rucolę, suszone pokrojone pomidory, uprazony słonecznik, oliwki, usmażony w ziołach, pokrojony w  male kawałeczki kurczaczek mieszasz i gotowe.

a suszone pomidory takie ze słoika? 

może głupie pytanie ale przepis wydaje się pyszny a ja mistrzem kuchni nie jestem i nie chcę niczego sknocić :/

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość marlen

A może makaron ze szpinakiem?

Na patelni podsmażasz na maśle szpinak z ząbkiem czosnku, doprawiasz solą i pieprzem, w międzyczasie gotujesz ulubiony makaron. Do szpinaku można dodać łyżkę śmietany lub jogurtu wg upodobań :smile: Całość wymieszać, posypać startym żółtym serem na talerzach. Szybko i smacznie :smile:

Robiłam, ale wyszedł mi trochę mdły ten szpinak :/ może za mało czosnku ?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.