Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:
-0.4 litra spirytusu
-0,5 litra wody
-300g cukierków ice (z biedronki)

 

Przygotowanie:

Cukierki zalewamy wrzącą wodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, można dodatkowo lekko podgrzewać żeby przyspieszyć cały proces choć i bez tego po kilku minutach wszystko się ładnie rozpuszcza. Czekamy aż uzyskany syrop całkowicie ostygnie i wlewamy do niego spirytus. Przelewamy iceówke do butelek i odkładamy do lodówki na przynajmniej kilka dni żeby się przegryzła.
Można dowolnie zmieniać proporcje składników w zależności od pożądanego kopnięcia oraz stopnia słodkości. Wchodzi bardzo dobrze, bez przepitki.

 

post-30810-0-69683700-1393882632_thumb.j

 

 

 

 

Przepis pochodzi z:

http://przepisy-studenckie.blogspot.com/2014/03/iceowka.html

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

 marysi_co - zgadzam się z resztą, iceówka jest pyszna, nie lubie samej wódki ale w takim połączeniu aż chce się pić :grin: a do tego kolor powala....Na imprezie obaliliśmy ją szybko :grin:

 

Niedawno nagrałam filmik z przygotowania tego alkoholu.

Zapraszam do obejrzenia mojej wersji bez użycia czystego spirytusu, ja zrobiłam ją na wódce.
 
https://www.youtube.com/watch?v=h-LI_vpSzVY

 

 

 

                                          fzwr.jpg

Edytowane przez creed
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.