Skocz do zawartości

szukam przepisu...


Rekomendowane odpowiedzi

Ryż gotyjesz na półtwardo (biały, zwykły ok 6 minut) z odrobiną soli i łyzką oleju. Jabłka (takie do rozpieku, kwaśne) obierasz i ucierasz na grubych oczkach lub drobno siekasz. Do rondla (wysmarowanego tłuszczem) dajesz warstwe ryżu, na to jabłka (sok odcisnąć) posypujesz cynamonem i cukrem a na wierzch znów warstwa ryżu i jabłek... Przykrywasz pokrywą i zapiekasz ok 30-40 min w gorącym piekarniku.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.