Skocz do zawartości

Bimber zamiast spirytusu w nalewce


Gość Gregor

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem, ( a już niejednokrotnie robiłam różne nalewki...) jest to możliwe, ale na pewno zdecydowanie odbije sie na smaku... bimber, jakby nie było ma specyficzny smak, a nalewki są raczej słodkie, i taki aromat nie podziała na ich korzyść. a ponadto bimber jest chyba troszke słabszy niż spirytus.... ;) to jest moje zdanie, ale zaznaczam, to są tylko moje przemyślenia. nie jestem fachowcem w sprawach bimbru... :) Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Po pierwsze bimbru NIE WOLNO robić ani kupować, chyba że jest z akcyzą (jak słowackie palinki czy śliwowice). Po drugie niektóre alkohole zyskują na obecności tego charakterystycznego zapaszku np. nalewka ze śliwek, z orzechów włoskich, ajerkoniak z dużą ilością wanilii. przepalanka. Poza tym ma mniejszą moc niż spirytus rektyfikowany trzeba więc go używać odpowiednio więcej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.